SUA: 1.300 de locuri de muncă desfiinţate în presa scrisă în 2013
Cotidienele americane au avut în 2013 un an foarte dificil şi au desfiinţat în total aproximativ 1.300 de locuri de muncă, fapt care confirmă declinul prin care trece presa scrisă în ultimul deceniu, conform unei anchete făcute publice marţi.
La cele aproximativ 1.400 de publicaţii din SUA au rămas angajaţi cu normă întreagă aproximativ 36.700 de jurnalişti, potrivit acestei anchete realizate de Societatea americană a editorilor de presă şi de Centrul pentru cercetare socială avansată.
Studiul a demonstrat încă o dată că minorităţile rasiale şi etnice sunt puţin reprezentate şi ocupă puţin peste 13% din posturile din redacţii (4.900 de locuri de muncă). Procentajul minorităţilor în redacţii a variat între 12 şi 14% în ultimul deceniu, chiar dacă acestea reprezintă 37% din populaţia SUA.
Numărul de angajaţi din presa americană tipărită a cunoscut momentul de vârf în 1990, când erau 56.900 de salariaţi în acest domeniu, înainte de a începe să scadă în anii următori şi să ajungă la 56.400, în 2000, potrivit aceleiaşi anchete.
Aceste cifre au continuat să scadă constant după 2007, reflectând dificultăţile cu care se confruntă presa scrisă în contextul în care din ce în ce mai mulţi americani se informează online.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană