Sursă sud-coreeană: penuria de alimente din Coreea de Nord pare să se agraveze
Criza alimentară nord-coreeană pare să se fi agravat, a declarat miercuri un oficial din Coreea de Sud, în timp ce un ziar a relatat că în Coreea de Nord au fost reduse raţiile pentru soldaţii pentru prima dată în mai mult de două decenii.
Coreea de Nord a recunoscut lipsa gravă de alimente atunci când a anunţat o reuniune „urgentă" a partidului de guvernământ privind agricultura, a declarat ministerul sud-coreean al unificării, potrivit Reuters.
„Situaţia sa alimentară pare să se fi deteriorat", a spus ministerul unificării.
În ultimele decenii, Coreea de Nord a suferit mai multe crize alimentare grave, inclusiv o mare foamete în anii 1990. Crizele au apărut ca urmare a dezastrelor naturale şi a izolării ţării. Ţara se află sub sancţiuni internaţionale stricte din cauza programelor sale de arme nucleare şi de rachete balistice, iar în ultimii ani comerţul său limitat a fost sufocat de regulile anti-COVID.
Cotidianul sud-coreean DongA Ilbo a anunţat miercuri că în Coreea de Nord au fost reduse raţiile zilnice de alimente pentru soldaţi pentru prima dată din anul 2000. Ministerul Unificării nu a confirmat informaţia.
Luna trecută, grupul de monitorizare 38 North, cu sediul în SUA, a declarat că „disponibilitatea alimentelor în Coreea de Nord a scăzut probabil sub minimul necesar în ceea ce priveşte nevoile umane", insecuritatea alimentară fiind cea mai gravă de la foametea din anii 1990.
Ministrul sud-coreean al Unificării, Kwon Young-se, a declarat că recentele relatări din presa nord-coreeană privind apariţia fiicei liderului Kim Jong Un la ceremonii de stat ar putea avea ca scop consolidarea loialităţii faţă de familia conducătoare, în contextul în care problemele umanitare se adâncesc.
„Situaţia alimentară a Coreei de Nord nu pare foarte bună. Vedem o serie de semne... deşi nu pare încă să existe un flux de oameni care mor de foame", a spus Kwon în faţa parlamentului.
Kwon a mai spus că autorităţile din Coreea de Nord au cerut ajutorul Agenţiei ONU pentru alimente, dar discuţiile nu au progresat din cauza diferenţelor privind monitorizarea oricărui ajutor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro