Synchron a creat o metodă nouă pentru a conecta creierul la un calculator, fără operaţii

Postat la 25 septembrie 2023 50 afişări

Synchron a creat o metodă nouă pentru a conecta creierul la un calculator, fără operaţii

Synchron a creat o metodă nouă pentru a conecta creierul la un calculator, fără operaţii. Compania foloseşte stenturi şi catetere pentru a ajunge la creier, prin vasele de sânge. Este o tehnică foarte simplă, astfel cu ajutorul gândurilor poţi face cumpărături

S-ar putea să nu ai nevoie de chirurgie cerebrală deschisă pentru a obţine controlul minţii. Compania Synchron a creat o metodă nouă pentru a conecta creierul la un calculator, evitând operaţiile complexe, relatează Aleph News.

"Acest dispositiv este făcut pentru a fi implantat în creier, permiţând persoanelor care trăiesc cu paralizie, să-şi controleze telefoanele, computerul folosindu-şi gândurile", spun jurnaliştii CNET ce au avut ocazia să vadă dispozitivul.

Synchron aduce tehnologia şi o implantează în creier. Va fi folosită pentru interfeţele computerizate, pentru monitorizarea creierului, pentru fotografierea creierului şi pentru stimularea creierului. Syncron spune că a reuşit să ocolească necesitatea unei intervenţii chirurgicale deschise pe creier, prin construirea din stenturi şi catetere. Dispozitive medicale preexistente care intra în organism prin vasele de sânge.

Cum funcţionează

Dispozitivul "comunică fără fir cu lumea exterioară pentru a controla dispozitivele personale".

Antenele din interiorul stentului preiau semnalele din interiorul creierului şi comutatorul de sincronizare le transmite fără fir pentru a efectua acţiunea dorită.

Acest lucru este menit să ajute persoanele care trăiesc cu paralizie cauzată de boala Lou Gehrig (scleroză laterală amiotrofică, sau ALS), accident vascular cerebral, leziuni sau alte afecţiuni care fac ecranele tactile şi calculatoarele inaccesibile.

"Este o tehnică foarte simplă. Cortexul motor emite semnale atunci când vrem să ne mişcăm, iar implantul Comutator ajută la preluarea acestor semnale şi ne ajută să controlăm dispozitivele cu gândul.", spun producătorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creier,
calculator,
creare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.