Tailent: Tailent Automation Platform (TAP)

Postat la 19 ianuarie 2021 73 afişări

Tailent: Tailent Automation Platform (TAP)

Dezvoltată în 2019, Tailent Automation Platform este o inovaţie tehnică prin care companii din orice domeniu pot integra roboţi software inteligenţi în activitatea lor. Astfel, eficientizează activităţi repetitive, lăsându-le în seama roboţilor software, în timp ce simplifică munca angajaţilor şi le oferă posibilitatea să se concentreze pe activităţi mai relevante, care le pun mai bine în valoare abilităţile şi competenţele.

Descrierea inovaţiei:

Tailent Automation Platform (TAP) este o platformă inovatoare care oferă flexibilitate, performanţă şi scalabilitate în dezvoltarea şi utilizarea roboţilor software inteligenţi. Soluţia permite atât automatizări simple bazate pe acţiuni pre-construite, care presupun un nivel redus de programare, cât şi automatizări complexe prin modulul puternic de programare avansată. Câteva exemple ar fi automatizarea proceselor repetitive sau redundante, integrarea de sisteme care nu au fost gândite să comunice între ele, soluţii cheie de business care nu mai beneficiază de suport din partea producătorilor sau sisteme unde dezvoltarea şi integrarea de noi funcţionalităţi este costisitoare. Roboţii software din Tailent Automation Platform sunt programaţi specific pentru nevoile şi profilul fiecărei companii, având abilitatea să preia complet activităţi care pot fi realizate fără intervenţie umană, în sistem automatizat. Tehnologia oferită de Tailent poate fi folosită atât de companii care vor să îşi construiască singure roboţii software, dar şi de companii care doresc să achiziţioneze un robot software „la cheie”, calificat, care poate fi pus la treabă în cel mai scurt timp. Tailent dezvoltă continuu platforma, urmând să integreze funcţionalităţi noi şi pe zona de machine learning şi artificial intelligence, care vor mări capacitatea roboţilor de a răspunde provocărilor de business în continuă schimbare.

Start-up-ul românesc Tailent dezvoltă tehnologii inovatoare de automatizare a proceselor prin robotizare (RPA – Robotic Process Automation). Înfiinţat de antreprenorii români Mario Popescu şi Cristian Oftez, start-up-ul a atras anul acesta o investiţie de jumătate de milion de euro de la fondul de investiţii Neogen Capital, fiind astfel evaluat la peste 5 milioane de euro.

Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului TAP sunt Mario Popescu - CEO & cofondator, Cristian Oftez - CTO şi cofondator, Mihai Paraschiv - chief Growth officer, George Haber - chairman of the board, Călin Fusu - member of the board.

Elementul de noutate:

Tailent Automation Platform se uită la procese de lucru într-o manieră centrată pe aplicaţiile sau ERP-urile unde aceste procese se întâmplă. Această abordare oferă posibilitatea platformei să dezvolte aşa-numiţii Roboţi calificaţi (Skilled Bots), care au o particularitate semnificativă în sensul că pot fi implementaţi într-un timp extrem de scurt şi pot prelua automatizarea de activităţi specifice, repetitive şi consumatoare de timp, în companii de oriunde de pe glob, indiferent de domeniul de activitate.

Efectele inovaţiei:

În cazul Tailent, businessul a pornit de la o nevoie reală în industria ospitalităţii. Folosind tehnologii inovatoare, start-up-ul a creat şi implementat anul trecut, într-un timp foarte scurt, un robot software care digitalizează procesul de check-in în diverse hoteluri. Câteva luni mai târziu, 70 de hoteluri din România îşi primeau oaspeţii mult mai rapid, iar soluţia se dovedeşte astăzi, în plină epidemie de Covid-19, mai relevantă ca oricând, pentru că nevoia de automatizare a devenit tot mai pregnantă. Platforma Tailent Automation Platform a fost creată ca un prim pas către un ecosistem inovator care oferă partenerilor noi oportunităţi de business prin crearea de roboţi specializaţi, gata să fie puşi la treabă şi să grăbească procesul de transformare digitală a companiilor. Inovaţia Tailent a demonstrat eficienţa modelului de roboţi calificaţi în industria hotelieră, dar şi în rândul unor companii din Fortune 500, cum ar fi Xerox, şi reprezintă o soluţie reală pentru standardizarea şi automatizarea proceselor în companii mici şi mijlocii, care vor să devină mai agile în contextul actual de business. Acum, start-up-ul românesc Tailent se extinde pe piaţa internaţională şi este în proces de implementare a soluţiilor sale în companii din Asia şi America de Sud.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.