Ţara care a pus ochii pe bogaţi. Ce păţesc acum milionarii care cândva se bucurau de linişte, scutiri de taxe şi alte beneficii
Milionarii Marii Britanii se pregătesc încaseze o lovitură serioasă. Cei mai bogaţi dintre locuitori urmează să se confrunte cu taxe mult mai mari pe averile lor, după ce cancelarul britanic Rachel Reevs a ignorat avertismentele privind efectele negative ale unei politici fiscale mai aspre, şi a dat undă verde planului de taxare a bogaţilor, scrie Financial Times.
Reevs vrea să meargă acum după moştenirile, averile şi proprietăţile cetăţenilor cu bani, dar şi să anuleze facilităţile pentru milionarii străini din Marea Britanie, o mişcare ar ar putea aduce 12,7 mld. lire sterline la buget în următorii cinci ani.
Modificările au făcut parte dintr-un plan de creştere a impozitelor iniţiată de către guvernul laburist, care a inclus impozite mai mari pe capitalul privat, case, avioane private şi alte active.
Milionarii străini s-au declarat total nemulţumiţi de noile schimbări şi o parte din ei decid să plece în ţări cu regimuri fiscale mai blande pentru bogaţi. Cu toate acestea, exodul ar putea să nu fie atât de drastic, potrivit unor estimări ale guvernului, din cei 75.000 de super-bogaţi, pe fondul noilor măsuri doar aproximatv 1.200 vor părăsi ţara.
Reeves a declarat, de asemenea, că guvernul va creşte impozitul pe carry interest - partea din profituri pe care managerii de private equity o păstrează atunci când renunţă la investiţii, impozitată în prezent ca câştiguri de capital - de la 28% la 32% în aprilie. Potrivit Trezoreriei, aceste dobânzi vor fi reclasificate ca venit începând cu 2026, deşi la o rată mai mică decât rata maximă a impozitului pe venit de 45 % şi „cu reguli personalizate pentru a reflecta caracteristicile sale unice”.
Consilierii au avertizat că Reeves a lăsat uşa deschisă şi pentru alte modificări.
Un important avocat specializat în fiscalitate a declarat că noile norme ale guvernului privind taxele reprezintă o „bombă cu ceas”. Reforma a venit în paralel cu o creştere a ratei mai ridicate a impozitului pe câştigurile de capital pentru alte active de la 20 % la 24 %.
De asemenea, tot în privinţa taxelor, decizia cancelarului de a limita scutirile pentru proprietăţile agricole şi comerciale pentru activele mai mari de 1 milion de lire sterline începând cu aprilie 2026 înseamnă, de asemenea, că proprietarii de întreprinderi şi de terenuri se vor confrunta cu impozite mai mari, în cazul în care aceştia le primesc drept moştenire.
Scutirile de impozit pe moştenire au fost concepute pentru a asigura continuarea afacerilor de familie şi după decesul proprietarului, dar în prezent avantajează în mod covârşitor cele mai mari familii de bogaţi din ţară.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro