Ţara tuturor posibilităţilor există şi nu este vorba de America. Care este destinaţia care promite cele mai mici costuri ale vieţii şi o viaţă extraordinară

Postat la 09 iulie 2024 116 afişări

Ţara tuturor posibilităţilor există şi nu este vorba de America. Care este destinaţia care promite cele mai mici costuri ale vieţii şi o viaţă extraordinară

Vietnamul a fost declarat cea mai accesibilă ţară din lume pentru expaţi, clasându-se pe primul loc într-un top de 53 de destianţii uşor de accesat în raport cu finanţele personale.

În ceea ce priveşte calitatea vieţii, ţara s-a clasat pe locul 40, şi pe 29 la capitolul „facilităţi esenţiale”, cum ar fi locuinţa, limba şi digitalizarea, şi pe locul 14 când vine vorba de munca în străinătate – poziţie ce a ţinut cont de perspectivele de carieră, salariu şi siguranţa locului de muncă, scrie CNBC.

Peste 12.000 de expaţi din 174 de regiuni din întreaga lume au participat la sondajul Expat Insider 2024, care a oferit informaţii despre cele mai bune şi cele mai rele locuri de locuit, calitatea vieţii, munca în străinătate şi finanţele personale.

Pentru indicele finanţelor personale, InterNations a cerut respondenţilor la sondaj să îşi declare nivelurile de satisfacţie personală în trei domenii: costul general al vieţii, satisfacţia faţă de situaţia financiară şi dacă venitul disponibil al gospodăriei este suficient pentru a duce o viaţă confortabilă.

Ţările asiatice au dominat lista din acest an, ocupând şase din primele 10 poziţii. Asia de Sud-Est, în special, a ieşit în evidenţă cu Vietnam, Indonezia, Filipine şi Thailanda, toate clasate în top 10.

„Locuinţele reprezintă un mare avantaj în toate cele patru ţări: Thailanda ocupă locul 1, Vietnamul locul 2, Filipine locul 5, iar Indonezia locul 8. Majoritatea expatriaţilor sunt de acord că este uşor să găsească o locuinţă în aceste ţări şi sunt mulţumiţi de cât de accesibile sunt”, declarat Kathrin Chudoba, director de marketing InterNations pentru CNCB.

Dintre expaţii intervievaţi care locuiesc în Vietnam, 86% sunt de părere că atunci când vine vorba de costul vieţii, situaţia este foarte bună în ţară, de două ori peste media globală care se situează la 40%. 65% dintre respondenţii din Vietnam spun că sunt mulţumiţi de situaţia lor financiară, comparativ cu 54% la nivel global, potrivit raportului.

Totodată, 68% dintre respondenţi spun că veniturile lor sunt lor mai mult decât suficiente pentru a duce o viaţă uşoară, comparativ cu 41% la nivel global, se arată în studiu.

Nu numai că costurile de trai sunt scăzute, dar expatriaţii tind să fie plătiţi mai bine în Vietnam.

„Venitul anual brut aproape că depăşeşte media globală”, potrivit InterNations.

În plus, satisfacţia profesională generală este, de asemenea, foarte ridicată în rândul expaţilor din ţară. Vietnamul a urcat de pe locul 24 anul trecut pe locul 3 în 2024 la acest capitol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viata,
costuri,
refuz,
america,
decenta,
destinatie

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.