Ţara unde părinţii le dau copiilor lor înfometaţi medicamente pentru a-i seda. Alţii şi-au vândut fiicele şi organele pentru a supravieţui. ONU vorbeşte despre o "catastrofă" umanitară

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 noiembrie 2022 209 afişări

Ţara unde părinţii le dau copiilor lor înfometaţi medicamente pentru a-i seda. Alţii şi-au vândut fiicele şi organele pentru a supravieţui. ONU vorbeşte despre o "catastrofă" umanitară

"Copiii noştri continuă să plângă şi nu dorm. Nu avem mâncare", a declarat Abdul Wahab.

"Aşa că mergem la farmacie, luăm tablete şi le dăm copiilor noştri pentru ca aceştia să doarmă."

El locuieşte chiar în afara oraşului Herat, al treilea oraş ca mărime al ţării, într-o aşezare de mii de căsuţe de lut care a crescut de-a lungul deceniilor, plină de oameni strămutaţi şi loviţi de război şi de dezastre naturale, relatează BBC.

Abdul a fost întrebat câţi dintre părinţi le dau sedative copiilor şi a răspuns "Mulţi dintre noi, toţi".

În buzunarul lui Ghulam Hazrat repoterii au găsit alprazolam, tranchilizante prescrise de obicei pentru tratarea tulburărilor de anxietate.

Ghulam are şase copii, dintre care cel mai mic are un an. "Îi dau şi lui", a spus el.

Alţii au comprimate de escilatopram şi sertralină pe care au spus că le dau copiilor lor. Acestea sunt prescrise de obicei pentru a trata depresia şi anxietatea.

Medicii spun că, atunci când sunt administrate copiilor mici care nu beneficiază de o alimentaţie adecvată, medicamente precum acestea pot provoca leziuni hepatice, alături de o serie de alte probleme precum oboseala cronică, tulburări de somn şi de comportament.

Majoritatea familiilor împart câteva bucăţi de pâine între ele în fiecare zi. O femeie a spus că mâncau pâine uscată dimineaţa, iar seara o înmuiau în apă.

ONU a declarat că o "catastrofă" umanitară se desfăşoară în prezent în Afganistan.

Majoritatea bărbaţilor din zona din afara oraşului Herat lucrează ca zilieri. Aceştia duc o viaţă dificilă de ani de zile. Dar când talibanii au preluat puterea în august anul trecut, fără ca noul guvern de facto să fie recunoscut la nivel internaţional, fondurile străine care intrau în Afganistan au fost îngheţate, ceea ce a declanşat un colaps economic care i-a lăsat pe bărbaţi fără locuri de muncă în majoritatea zilelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afganistan,
copii,
sedative

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.