Tranzactiile cu actiuni ale Fondului Proprietatea, permise doar pana la 21 decembrie

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 decembrie 2010 37 afişări

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat joi prospectul pentru admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a actiunilor Fondului Proprietatea, ceea ce inseamna ca tranzactiile cu actiuni, inregistrate prin Depozitarul Central, vor mai putea fi facute doar pana la 21 decembrie.

Tranzactiile cu actiuni se vor relua dupa listarea Fondului la BVB, programata pentru 25 ianuarie 2011. Transferurile de actiuni din partea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor catre persoanele indreptatite vor continua insa, potrivit legii 247/2005, urmand a fi suspendate doar cu 10 zile inainte de listare.

Redactarea prospectului a fost facuta de Franklin Templeton si de consortiul de brokeri - Raiffeisen Capital & Investment S.A - BRD Groupe Societe Generale - ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti si consultantii juridici Schoenherr si Asociatii SCA si White & Case Pachiu SCA.

"Intentia noastra a fost de a expune valoarea Fondului si de a oferi mai multe informatii pentru investitori decat cereau regulamentele in vigoare. Este un mandat extrem de complex, nu numai din cauza termenului foarte scurt de 90 de zile, ci si datorita complexitatii Fondului si a portofoliului sau de companii", a declarat Dana-Mirela Ionescu, CEO al Raiffeisen Capital & Investment, care conduce consortiul ce intermediaza listarea Fondului Proprietatea.

Calendarul activitatilor in vederea listarii continua cu o serie de roadshow-uri pentru investitori, care vor fi organizate in Bucuresti, precum si in cateva orase importante din Europa in luna ianuarie.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investitiilor si unic administrator al Fondului la 29 septembrie 2010, dupa care a inceput plata dividendelor distribuite pentru anii 2008 si 2009 catre toti actionarii inregistrati si se concentreaza pe listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti, vazuta ca un eveniment esential in istoria pietei de capital din Romania.

Mark Mobius, presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group. Recent, a declarat recent la CNBC ca fondurile de investitii destinate pietelor emergente cunosc o adevarata frenezie, estimand ca se asteapta la investitii totale de 450 de miliarde de dolari pe aceste piete, dublu fata de anul trecut, majoritatea avand ca destinatie oferte publice initiale sau secundare de actiuni.

Franklin Templeton si-a stabilit recent un birou in Bucuresti, cu o echipa de 23 de angajati, incluzand sase specialisti locali in investitii, sprijiniti de 35 de manageri de portofolii si analisti ai Templeton Emerging Markets. Noul birou are servicii specializate de relatii cu investitorii si de comunicare, pentru a promova Fondul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tranzactiile-cu-actiuni-ale-fondului-proprietatea-permise-doar-pana-la-21-decembrie-7824935
7824935
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.