Turismul în era COVID-19: Unde puteţi călători vara aceasta în Europa

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 30 mai 2020 618 afişări

Comisia Europeană, organul executiv al Uniunii Europene, a lansat recent o serie de instrucţiuni despre modul în care ar putea opera industria turismului vara aceasta, relatează CNBC.

Astfel, statele UE vor primi turişti din ţări unde cazurile cu coronavirus sunt ţinute sub control. De asemenea, Comisia a recomandat ţărilor europene să menţină restricţiile călătoriilor neesenţiale până pe 15 iunie. Însă după mai bine de două luni petrecute acasă, mulţi oameni vor fi nerăbdători să plece în vacanţă.

Portugalia

Augusto Santos Silva, ministrul portughez de externe, a declarat că „turiştii sunt bineveniţi în Portugalia”, în condiţiile în care vor si supuşi unor verificări de rutină, însă nu vor fi nevoiţi să intre în carantină odată ajunşi pe teritoriul ţării.

Până acum, numărul cazurilor cu coronavirus din Portugalia se ridică la 30.788 şi 1.330 de decese. După ce a fost martorii evenimentelor din Italia şi Spania, autorităţile portugheze au declarat stare de urgenţă când ţara avea doar 100 de cazuri cu coronavirus şi niciun deces.

În Spania, aceeaşi decizie a fost luată când s-au înregistrat 4.209 cazuri şi 120 de morţi.

Grecia

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a spus că sezonul turistic va reîncepe de pe 15 iunie, în timp ce zborurile internaţionale vor fi reluate treptat începând cu data de 1 iulie.

Grecia este una dintre ţările cu cele mai puţine cazuri cu coronavirus din Europa, cu 2.882 infecţii confirmate şi 172 de decese, numărându-se printre primele state care au impus restricţiile de circulaţie.

Ţara a început în ultimul timp să relaxeze măsurile de distanţare socială, printre care se numără redeschiderea a peste 500 de plaje.

Spania

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat weekendul trecut că turiştii vor putea intra în ţară începând cu luna iulie.

Sanchez a încurajat centrele turistice să înceapă pregătirea activităţilor şi i-a încurajat pe spanioli să îşi planifice vacanţele în interiorul ţării. Luni, guvernul spaniol a anunţat eliminarea carantinei obligatorii pentru turiştii străini începând cu data de 1 iulie.

Weekendul trecut, Ministerul Sănătăţii a declarat că decesele cauzate de COVID-19 au scăzut sub 100 pentru prima dată în ultimele două luni. În prezent, Spania numără 235.400 de cazuri cu coronavirus şi 26.834 de morţi.

Italia

Săptămâna trecută, ministrul transporturilor din Italia, Paola De Micheli, a anunţat că ţara îşi va redeschide aeroporturile, permiţând zborurile interne şi internaţionale începând cu 3 iunie.

Anunţul vine după declaraţiile premierului Giuseppe Conte conform cărora Italia îşi va redeschide graniţele către Uniunea Europeana de pe 3 iunie doar dacă datele infecţiilor cu coronavirus vor continua să fie optimiste.

Până acum, Italia a raportat 230.158 de cazuri şi 32.877 de decese cauzate de COVID-19.

Suedia

Spre surprinderea multora, Suedia nu a declarat stare de urgenţă şi nu şi-a închis graniţele. Totuşi, guvernul a impus o interdicţie temporară asupra cetăţenilor tuturor ţărilor cu excepţia membrilor Uniunii Europene, Marii Britanii, Islandei, Elveţiei şi statului Liechtenstein.

Autorităţile suedeze au înregistrat 33.843 de cazuri cu coronavirus şi 4.029 de morţi.

Islanda

Graniţele Islandei au rămas deschise turiştilor din ţările Schengen, însă autorităţile au solicitat o perioadă obligatorie de carantină. Guvernul a declarat că va reduce din restricţii în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, adăugând că plănuieşte să înlocuiască perioada obligatorie de carantină cu un program de testare împotriva virusului.

În Islanda, numărul de cazuri de COVID-19 este de 1.804, în timp ce numărul deceselor nu a trecut de 10.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
vara,
europa,
calatori,
cazuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.