Ucraina cere să primească invitaţia de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Biden: „Ar fi o moştenire potrivită pentru preşedintele SUA”

Autor: Mediafax Postat la 16 octombrie 2024 12 afişări

Ucraina cere să primească invitaţia de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Biden: „Ar fi o moştenire potrivită pentru preşedintele SUA”

Ucraina cere să primească invitaţia de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Joe Biden. Ar fi o moştenire potrivită pentru preşedintele SUA, a explicat un oficial ucrainean. Totuşi, demersul poate fi legat de incertitudinea privitoare la sprijinul pentru Ucraina după alegerile din SUA.

Ucraina cere o invitaţie de aderare la NATO înainte ca preşedintele Joe Biden să părăsească Casa Albă, argumentând că ar fi o moştenire potrivită pentru liderul SUA, a declarat un înalt diplomat ucrainean.

„Ideea noastră este că a oferi Ucrainei o invitaţie în acest moment este un semnal politic. Credem sincer că poate face parte din moştenirea actualei administraţii americane”, a declarat Nataliia Galibarenko, ambasadorul Kievului la NATO, pentru Reuters.

Alegerile prezidenţiale de luna viitoare din SUA creează o incertitudine majoră pentru Ucraina, deoarece Washingtonul a fost cel mai mare furnizor de ajutor militar al Kievului în războiul cu Rusia.

Vicepreşedinta Kamala Harris care este candidata democraţilor a spus că va sprijini Ucraina, dar nu a precizat nivelul acestui sprijin. Fostul preşedinte republican Donald Trump nu a spus cum va gestiona războiul.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis în ultimele săptămâni că vede o invitaţie în regim de urgenţă la NATO ca parte a „planului său de victorie”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
nato,
invitatie,
sua,
presedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.