Ucraina poate şi îl va opri pe Putin. Joe Biden a transmis un mesaj energic în faţa liderilor NATO

Autor: Diana Nunut Postat la 10 iulie 2024 21 afişări

Ucraina poate şi îl va opri pe Putin. Joe Biden a transmis un mesaj energic în faţa liderilor NATO

Joe Biden a apărat cu tărie realizările de politică externă ale preşedinţiei sale, în timp ce a întâmpinat marţi statele membre NATO la summitul de la Washington.

Discursul rostit de Joe Biden în faţa liderilor NATO a fost energic şi clar - în contrast evident cu prestaţia sa de la dezbaterea de săptămâna trecută, adesea ezitantă şi dezarticulată, care a creat incertitudini cu privire la viitorul său politic, notează BBC.

Citind de pe un teleprompter în auditoriul din Washington DC, cuvintele lui Biden au fost puternice şi constante în timp ce vorbea despre necesitatea ca alianţa globală să continue la 75 de ani după ce a fost fondată.

„(Vladimir) Putin nu vrea nimic mai puţin, nimic mai puţin, decât subjugarea totală a Ucrainei ... şi să şteargă Ucraina de pe hartă", a declarat Biden, referindu-se la preşedintele rus. „Ucraina îl poate şi îl va opri pe Putin”, scrie Reuters.

Dezbaterea dintre Joe Biden şi Donald Trump din luna iunie, în cadrul căreia actualul preşedinte american a avut o prestaţie slabă, a ridicat îngrijorări atât în rândul democraţilor, cât şi în rândul liderilor aliaţi ai SUA. Cu toate acestea, Biden a respins apelurile de a se da la o parte în cursa sa împotriva republicanului Donald Trump, 78 de ani, promiţând să-l învingă în noiembrie.

Până în prezent, el are încă sprijinul majorităţii elitei partidului său.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biden,
ucraina,
nato

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.