Un oraş belgian de frontieră vrea să impună autorităţilor unei localităţi franceze să construiască un "zid împotriva romilor"
Oraşul belgian Mouscron, situat la frontiera cu Franţa, vrea să impună oraşului francez Wattrelos să construiască un "zid împotriva romilor", o măsură care a provocat deja o polemică, relatează postul public francez France Info în pagina electronică.
Wattrelos, ca orice oraş francez cu peste 5.000 de locuitori, este obligat să prevadă o zonă de staţionare pentru nomazi. Municipalitatea intenţionează, astfel, să aloce un teren viran care să poată, după ce este amenajat, să găzduiască până la 24 de caravane.
Problema este că oraşul Mouscron, de partea belgiană a frontierei, vrea să-i impună să construiască un zid care să garanteze liniştea locuitorilor săi.
Terenul rezervat de către municipalitatea Wattrelos se află de-a lungul frontierei cu Belgia, iar municipalitatea din Mouscron, un oraş cu 56.000 de locuitori, vede cu ochi răi această nouă vecinătate.
Alfred Gadenne, primarul (bourgmestre) din Mouscron îi cere lui Henri Gadaut, viceprimarul din Wattrelos, să construiască un zid de beton de 2,40 metri înălţime şi de peste 100 de metri lungime, astfel încât să "protejeze vederea şi tihna" belgienilor.
Ridicarea zidului a provocat deja o polemică între susţinătorii construcţiei, opozanţii ei şi majoritatea - care nu s-a declarat împotrivă, dar care nu crede în eficienţa măsurii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană