Un tânar din Baia Mare face milioane de dolari salvând planeta
Andy Bogdan Bindea a crescut undeva lângă Baia Mare, în 2006 a decis să emigreze în SUA, a fondat o companie, iar acum are venituri de milioane de dolari furnizând energie curată, scrie Inc.com
Andy Bogdan Bindea, 31 de ani, şi-a început cariera printr-un voluntariat în cadrul Greenpace România unde a lucrat timp de şase ani. "Tot timpul m-a deranjat faptul că oamenii cred ca trebuie să aleagă între dezvoltarea economică şi protecţia mediului înconjurător. Am început compania în 2011 pentru că am vrut să le fac pe amândouă", a povestit românul.
Acesta a decis să înceteze să protesteze şi să înceapă să producă schimbarea. A început Sigora Solar în 2011 cu 4000 de dolari. În doar trei ani compania a crescut la o echipă de 36 de oameni, venitul a explodat de la 237.074 de dolari în 2011 la 3,2 milioane în 2014, iar anul trecut a ajuns la 5 milioane. "Suntem profitabili, aratăm că putem face bani în timp ce furnizăm energie solară şi avem un impact pozitiv asupra mediului înconjurător".
"Vrem mai mult. Avem un plan de 10 ani în care sperăm să aducem energie la câţi mai mulţi oameni, 2,5 milioane de oameni, din Haiti. Am început proiectul pilot cu o comună numită Mole Saint-Nicolas. Putem furniza energie pentru 10 ore la preţul unei lumânări".
Proiectul îl costă pe român 2 milioane de dolari şi mai are nevoie de alte 1,3 milioane de la investitori. Până când va deveni profitabil, afacerea din SUA va trebui să o suporte. Bindea plănuieşte ca Sigora Solar sa să aibă venituri de 7 milioane de dolari la finalul anului fiscal şi spune că "secretul creşterii noastre, pe lângă capitalul uman, a fost faptul că ne-am menţinut volumele şi marginile de profit mici".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană