Una dintre cele mai rare ape minerale din întreaga lume se găseşte în România. Ce o face atât de deosebită?

Postat la 23 februarie 2017 1486 afişări

Cu un echilibru perfect de minerale si un PH neutru, apa din izvoarele Calina a ajuns sa fie una dintre cele mai apreciate din lume, fiind servita de-a lungul istoriei la mesele de la Curtea Imperiala de la Viena.

Una dintre cele mai rare ape minerale din întreaga lume se găseşte în România. Ce o face atât de deosebită?

Atestarea izvorului dateaza inca din anul 1886, iar in inscrisurile oficiale de la muzeul Ocna de Fier este specificat ca asigura apa intregii comunitati din acea vreme, fiind, de altfel, singura sursa de apa din regiune.

Acelasi izvor din inima Banatului este, in prezent, sursa de la care provine apa minerala naturala Perenna Premier.

Apa din sticlele Perenna este preluata din izvorul situat la baza Varfului Moghila si transportata 4 kilometri, pana la fabrica de imbuteliere din frumoasa asezare caraseana Calina.

Apa minerala naturala izvoraste din piatra de calcar, iar pana a ajunge la suprafata se filtreaza prin sisturi cristaline de cateva sute de metri, din care isi ia toate proprietatile care o fac atat de deosebita. La puritatea apei contribuie insa si faptul ca solul din zona nu este deloc afectat de lucrari agricole, substante chimice sau poluare.

Acesta este si unul dintre motivele pentru care Perenna Premier a fost desemnata drept una dintre cele mai rare ape minerale naturale de pe planeta. O comparatie facuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii intre apele minerale din intreaga lume a aratat ca Perenna Premier este identica, in proportie de peste 96%, cu apa Evian. Rezultatele analizelor arata ca atat gustul, cat si calitatile apei Perenna Premier sunt, asadar, precum cele ale celebrei ape din Alpi.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ape,
romania,
apa,
apreciere,
curte,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.