Unele dintre cele mai consumate alimente cauzează cancer. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra pericolelor existente
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat un raport în legătură cu riscurile asociate cu consumul de carne roşie şi carne procesată. Potrivit raportului, consumul de bacon, cârnaţi şi şuncă măreşte riscul apariţiei cancerului.
Potrivit raportului carnea procesată, precum salamul, cârnaţii, micii, carnea tocată, costiţa sau şunca, intră în categoria "cancerigenă pentru oameni", cea mai ridicată treaptă de avertizare dintre cele cinci, alături de alcool şi ţigări.
Cercetările indică o legătură puternică între consumul ridicat al cărnii procesate şi cancerul de colon. Potrivit acestora, există deja dovezi solide că produsele din carne procesată, consumate chiar şi în cantităţi mici, ar creşte riscul de cancer la colon.
Cei din industria carnurilor au retaliat deja, spunând că raportul institutului este "dramatic şi alarmist", potrivit Business Insider.
"Nu este potrivit să se sugereze că efectele negative ale baconului sau ale cârnaţilor sunt comparabile cu pericolele fumatului", este de părere Ian Johnson, Insititutul de cercetare al hranei din Marea Britanie.
În urma cercetărilor din laborator, experţii au constat că pigmentul care dă culoare cărnii roşii, hematina, ar afecta mucoasa intestinului uman. Un alt factor de risc în apariţia cancerului îl constituie metodele de conservare prin afumare, uscare sau saramură, sau prin adăugarea de conservanţi.
Deşi baconul este pe lista elementelor care ar creşte riscul de cancer la colon, precum tutunului sau azbestul, acesta nu are aceeaşi gravitate ca elementele prezentate anterior. Băuturile alcoolice sunt pe această listă din 2012.
Potrivit cercetătorilor, consumul a 50 de grame de carne procesată în fiecare zi creşte riscul de cancer la colon cu 18%.
"Riscul de a dezvolta un cancer la colon cauzat de consumul de carne procesată este încă mic, dar aceasta creşte în funcţie de cantitatea de carne consumată", este de părere Kurt Straif, şeful IARC, agenţia internaţională de cercetare în domeniul cancerului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro