Vaccinarea împotriva HPV opreşte 90% din cazurile de cancer de col uterin
Imunizarea adolescenţilor cu vaccinul împotriva HPV reduce cu 90% cazurile de cancer de col uterin, conform cifrelor din Anglia.
Oamenii de ştiinţă spun că vaccinul funcţionează atât de bine încât acest tip de cancer ar putea fi eradicat în viitorul apropiat, notează BBC.
Studiul arată că vaccinul este cel mai eficient atunci când este făcut elevilor cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani.
Vaccinul oferă, de asemenea, protecţie împotriva verucilor genitale prin prevenirea infecţiilor cu papilomavirusul uman (HPV).
Gem Sofianos, în vârstă de 36 de ani şi originară din Londra, a aflat că are cancer de col uterin în 2015, după ce a participat la un screening cervical. Vaccinurile împotriva HPV nu erau disponibile când era adolescentă.
„Dacă mi s-ar fi oferit vaccinul când eram mai tânără, nu aş fi ezitat să îl accept. Sora mea mai mică a făcut vaccinul împotriva HPV în cadrul primei implementări la şcoală. Mă linişteşte faptul că ea şi alte persoane sunt protejate împotriva HPV şi, prin urmare, sunt mai puţin susceptibile de a dezvolta cancer de col uterin".
Gem a fost tratată la timp şi acum nu mai are cancer, dar continuă să participe în continuare la controale regulate.
Studiul, finanţat de Cancer Research UK şi condus de experţi de la Universitatea Queen Mary din Londra, arată că vaccinul împotriva HPV, combinat cu screeningul, poate reduce drastic incidenţa cancerului de col uterin, până la punctul în care aproape nimeni nu-l mai face.
Mai multe cazuri au fost prevenite în grupurile socio-economice cele mai defavorizate din societate - cele care sunt adesea cele mai afectate de această boală.
Cercetătorii au declarat că aceasta este o veste excelentă.
HPV este o infecţie cu transmitere sexuală şi este responsabilă pentru aproape toate cazurile de cancer de col uterin - a patra cea mai frecventă cauză de cancer la femei în întreaga lume.
Programul de vaccinare a început în 2008, când fetelor li s-a oferit vaccinul. În prezent, tuturor adolescenţilor li se face vaccinul, iar cei care nu au fost vaccinaţi îl pot cere până la vârsta de 25 de ani.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro