Veste bună pentru băncile care au împrumutat Europa
Parlamentele din Germania, Finlanda, Austria şi Slovenia au aprobat extinderea resurselor disponibile efectiv pentru Fondul European de Stabilitate Financiară, de la 250 la 440 de miliarde de euro, precum şi posibilitatea folosirii lui pentru recapitalizarea băncilor, cumpărarea de obligaţiuni pe piaţa secundară şi creditarea ţărilor care nu au programe de salvare încheiate cu UE şi FMI.
Ultimul obstacol în calea extinderii atribuţiilor EFSF se anunţă Slovacia, care se opune pentru că nu are bani destui spre a-şi susţine o majorare a contribuţiei la fond. Rezerve a exprimat şi principalul partid de opoziţie din Slovenia, ai cărui lideri au declarat că ţările mici nu ar trebui să fie silite să susţină financiar state bogate ca Grecia, Irlanda sau Portugalia.
Votul din Slovenia, a cărei contribuţie la EFSF reprezintă peste 10% din PIB, a avut loc după ce guvernul de centru-stânga a ratat votul de încredere al parlamentului, nereuşind să-şi promoveze legile privind reforma pensiilor şi a pieţei muncii. Căderea guvernului va însemna alegeri anticipate convocate pentru data de 4 decembrie - primele anticipate din ţară de după declararea în 1991 a independenţei faţă de fosta Iugoslavie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro