Vrei să scapi de mobilizare în caz de război? E un proces îndelungat şi costisitor, dar iată câteva insule tropicale în care îţi poţi "cumpăra" cetăţenie

Postat la 13 octombrie 2022 111 afişări

Vrei să scapi de mobilizare în caz de război? E un proces îndelungat şi costisitor, dar iată câteva insule tropicale în care îţi poţi "cumpăra" cetăţenie

Preţul variază de la o insula tropicală la alta - între 100.000 şi 1,5 milioane de dolari!

Iar procesul de renunţare a cetăţeniei române este unul îndelungat şi birocratic ce presupune efectuat drumuri la numeroase ghişee.

În cazul unui război mondial între NATO şi Rusia, nici în America de Sud, Africa sau Asia, situaţia nu va fi mai confortabilă.

Preţul variază de la o insula tropicală la alta - între 100.000 şi 1,5 milioane de dolari! Iar procesul de renunţare a cetăţeniei române este unul îndelungat şi birocratic ce presupune să faci drumuri la numeroase ghişee sau să trimiţi multe mesaje de e-mail. De altfel, nu vă aşteptaţi ca America de Sud, Africa, Caraibe sau Asia să fie Raiul pe Pământ în cazul unui război mondial dintre NATO şi Rusia

În ce situaţie s-ar putea ajunge la serviciul militar obligatoriu sau la mobilizare?

Tensiunile dintre NATO şi Rusia au crescut după ce dictatorul Vladimir Putin a atacat ţinte civile în Ucraina, inclusiv consulatul german, şi este suspectat că ar fi sabotat conductele Nord Stream din Marea Baltică.

Polonia şi Letonia intenţionează să reintroducă serviciul militar obligatoriu diin anul 2023.

Dar cel mai sumbru scenariu ar fi ca Putin să comită un act prin care ar escalada conflictul din Ucraina la un conflict global dintre Rusia şi NATO, prin a folosi arme nucleare tactice împotriva Ucrainei.

Liderii NATO au declarat că în acest caz vor trimite toate forţele convenţionale pentru a demilitariza Rusia, iar întreg flancul estic al NATO va porni la război pentru eliberarea şi apărarea Ucrainei în vreme ce aviaţia şi flota anglo-americană vor bombarda Rusia la distanţă.

În cazul activării Articolului 5 din Tratatul Alianţei, România intră în stare de război pentru a coopera cu celelalte state membre NATO, iar toţi bărbaţii de cetăţenie română din spaţiul euro-atlantic, care sunt încorporabili (20-35 ani), rezervişti şi rezerviştii voluntari, trebuie să se prezinte la ordin în centrele de înrolare pentru examinări medicale şi probe, transmite ZF.

Toţi bărbaţii români incorporabili care se află şi în statele din afara NATO/UE sunt obligaţi să vină în România în maxim 15 zile, adaugă ZF.

Cetăţenii români încorporabili vor fi înrolaţi şi instruiţi, dar nu vor fi trimişi pe frontul din Ucraina. De eliberarea Ucrainei se vor ocupa doar armatele profesionale ale Alianţei.

Noii recruţi vor fi trimişi la frontieră, la depozite, la baze sau în obiective strategice ale ţării pentru a le păzi.

După cum arată sondajele din mass-media românească care arată că sunt mulţi români care nu sunt deloc patrioţi şi nu-şi dau interesul să-şi apere proprietatea şi să-şi rişte viaţa pentru ţara în care s-a născut şi susţin că preferă să fugă alături de familiile lor. Ştiri de Cluj scrie că numai 26% din români şi-ar apăra ţara, restul ar fugi. 

"Ca să scap de mobilizare, trebuie să renunţ la cetăţenia română şi să emigrez în afara spaţiului euro-atlantic? "

Răspunsul este DA! Dar este un proces birocratic îndelungat, costisitor şi anevoios, şi trebuie efectuat cu mult timp înainte ca România să intre în stare de război.

Dacă sunteţi încorporabil, dar vreţi să scăpaţi de mobilizare şi să vă stabiliţi definitiv în ţara în care v-aţi obţinut noua cetăţenie, veţi fi chemaţi la centrul de recrutare.

Chiar şi dacă vă aflaţi într-o ţară din afara spaţiului euro-atlantic, precum Asia, Africa sau America de Sud, s-ar putea să primiţi solicitare să veniţi la ambasada României şi să vă îndreptaţi spre aeroport pentru a călători spre Europa.

România are parteneriate de extrădare cu multe ţări din afara Europei, deci neprezentarea la ambasadă şi la centrul de recrutare poate să vă provoace probleme juridice şi să ajungeţi urmăriţi de autorităţile locale la solicitarea statului român.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cetatenie,
caz,
proces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.