,,Vrem să vărsăm sânge maghiar pentru Ucraina? Nu!” Viktor Orban a organizat un marş în Budapesta, lansând mesaje anti-occidentale. Zeci de mii de oameni au venit să-l susţină

Postat la 02 iunie 2024 33 afişări

,,Vrem să vărsăm sânge maghiar pentru Ucraina? Nu!” Viktor Orban a organizat un marş în Budapesta, lansând mesaje anti-occidentale. Zeci de mii de oameni au venit să-l susţină

Premierul ungar, Viktor Orban, a organizat sâmbătă un marş la care au participat zeci de mii de oameni în Budapesta, în încercarea că va putea să-şi mobilizeze electoratul în contextual alegerilor europene de duminica viitoare.

Orban se confruntă cu o ameninţare venită din partea unui nou personaj pe scena politică, Peter Magyar, un adversar al său, înainte de alegerile pentru Parlamentul European.

Evenimentul a avut loc sâmbătă în capitala Ungariei, acolo unde zeci de mii de oameni au venit să îş susţină pe premierul Viktor Orban.

Premierul, aflat la putere din 2010, speră că partidul său, Fidesz, care nu este afiliat la nicio grupare din Parlamentul European (PE), va beneficia de o creştere a sprijinului extremei drepte în Europa, notează agenţia Reuters.

În timpul marşului, mulţimea a fluturat steaguri şi a scandat „Ungaria-Ungaria”, iar traseul pe care aceştia au mers s-a întins de la Podul cu lanţuri din Budapesta, de-a lungul clădirii parlamentului, până la Insula Margareta, acolo unde Orban s-a adresat susţinătorilor.

„Niciodată nu s-au aliniat atât de mulţi oameni pentru pace. Suntem cel mai mare corp de pace, cea mai mare forţă de menţinere a păcii din Europa", a afirmat Orban în faţa celor adunaţi la marş.

„Europa trebuie să fie împiedicată să se grăbească în război, în propria distrugere. Europa se pregăteşte astăzi pentru război, cu anunţuri zilnice de predare a unui nou tronson din drumul spre iad", a adăugat el.

Orban consideră că Occidentul influenţează negativ Uniunea Europeană

Discursul premierului ungar s-a îndreptat spre influenţa negativă pe care Occidentul l-ar avea asupra Europei în contextul invaziei ruseşti în Ucraina. „Trebuie să întoarcem Uniunea Europeană într-o altă direcţie pentru a evita războiul ... Retorica venită din direcţia Franţei, a Regatului Unit şi a Germaniei doreşte în mod clar război, cu ajutorul SUA”, a fost mesajul lui Orban, potrivit Reuters.

„Vrem să vărsăm sânge maghiar pentru Ucraina? Nu! Nu vom merge la război, nu vom muri pentru altcineva pe pământ străin”, a declarat Orban în faţa oamenilor săi, potrivit MTI.

Acesta a reiterat poziţia pe care Ungaria doreşte să o aibă în contextul conflictului ruso-ucrainean. „Misiunea noastră este să rămânem în afara războiului şi să păstrăm Ungaria ca o insulă a păcii”, a adăugat prim-ministrul ungar.

În luna aprilie, oponentul premierului, Peter Magyar, care a fost un apropiat al guvernului ungar în trecut, a organizat un miting împotriva lui Orban. Atunci, zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile Budapestei pentru a cere demisia premierului ungar

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
oameni,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.