Vremuri faste pentru industria IT
Bugetul companiilor locale pentru departamentele de IT va creşte în 2013 cu 8% faţă de anul trecut, apreciază Felix Enescu, executive partner la compania de analiză Gartner. El nu a precizat care va fi valoarea totală estimată a bugetelor alocate de companii în acest an pentru departamentele de tehnologia informaţiei.
Felix Enescu spune că bugetul pentru IT este al treilea cel mai important dintr-o companie, după sumele alocate departamentului de logistică şi celui de HR. În următorii ani, importanţa departamentului de IT "va creşte pe măsură ce companiile devin din ce în ce mai dependente de informaţie şi IT, iar abilitatea lor de a lua decizii este din ce în ce mai influenţată de abilitatea de a analiza volume mari de date şi de a furniza soluţii într-un timp cât mai scurt", a spus Felix Enescu. În schimb, "acea parte a departamentelor de IT care se ocupă de infrastructură, virtualizare, servere va tinde să fie din ce în ce mai mult externalizată către furnizori specializaţi.
La fel ca în anii precedenţi, angajaţii din industria IT au avut un an foarte bun din punct de vedere al veniturilor, crede Oana Datki, country manager al Consulteam, reprezentantul pe piaţa locală al gigantului cu activităţi în resurse umane Mercer. Salariile angajaţilor din companiile de IT au avut anul trecut o "creştere spectaculoasă", faţă de restul industriilor, unde salariile pentru top manageri au scăzut în ultimii 4 ani cu 15 până la 20%, a precizat Datki.
În România, salariul pentru un angajat din top management în companiile de IT este de 13 ori mai mare decât al unui angajat entry level.
Salariul de bază anual pentru absolvenţii care sunt la primele joburi într-o companie IT, pe poziţiii entry level, este de aproximativ 50.000 de lei (11.367 de euro), adică un salariu brut lunar de aproximativ 950 de euro, în timp ce pentru top management salariile urcă până la 300.000 de lei anual (68.205 euro), adică aproximativ 5.700 de euro salariul brut lunar. Salariul brut pentru directorii departamentelor IT din companii din alte industrii este de aproximativ 15.000 de lei lunar (aproximativ 3.400 de euro). Diferenţele între salariile din Bucureşti şi cele din alte regiuni ale ţării sunt de aproximativ 20% în favoarea Capitalei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro