Wargha Enayati, fondator Regina Maria: În PNRR ar fi trebuit să fie obligaţia de a închide spitalele ineficiente şi de a creşte baza de ambulatorii
Wargha Enayati, fondatorul reţelei private de sănătate Regina Maria şi Enayati Medical City, a spus, în cadrul celei de-a şasea ediţii a ZF/NNDKP Legal & Tax, că în PNRR pe zona medicală ar fi trebuit inclusă obligaţia de a închide spitalele ineficiente.
Wargha Enayati, fondatorul reţelei private de sănătate Regina Maria şi Enayati Medical City, a spus, în cadrul celei de-a şasea ediţii a ZF/NNDKP Legal & Tax, că în PNRR pe zona medicală ar fi trebuit inclusă obligaţia de a închide spitalele ineficiente.
„Asta ar trebui să fie în PNRR: obligaţia de a închide spitale ineficiente şi de a creşte baza de ambulatorii. În oraşele unde sistemul privat s-a dezvoltat nu mai avem ambulatorii accesibile pentru populaţie”, a spus el.
ZF împreună cu casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) organizează astăzi, 6 octombrie, cea de-a şasea ediţie a evenimentului Tax & Legal. Tema de anul acesta este „Care va fi impactul PNRR în economie şi business; care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni?”
Ce a mai spus Wargha Enayati
Sunt câteva aspecte care mă îngrijorează. Nu îmi dau seama cum în PNRR aceste toate reforme să se realizeze în doi ani, dacă nu am reuşit în ultimele zeci de ani. În sănătate cu siguranţă nu am reuşit nicio schimbare. Într-un an s-au schimbat patru miniştri ai sănătăţii, acum probabil va fi al cincilea. Sunt profund îngrijorat.
Avem acum 150 de morţi în plus numai din cauza cancerului pe zi în România, pentru că tot sistemul este paralizat. Soluţia nu va fi niciodată privatul, pentru că privatul puternic există în Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara, însă în restul ţării este foarte puţin prezent. Cu sistemul actual este foarte greu să speri că privatul este remediul. Aceste schimbări trebuie să vină profund legislativ.
A fost această idee de reformă a gestionării fondurilor publice.
Noi nu avem kpi-uri să analizăm dacă medicii îşi fac treaba în spitalele de stat sau nu. Să analizăm dacă vin la 8 la muncă şi la 11 pleacă la privat. Cine are curajul să zică medicilor: oameni buni, trebuie să vă hotărâţi, fie la privat, fie la stat? Cine are curajul să închidă spitalele neperformante.
Oare are rost să vorbim de spitale regionale, în situaţia de acum, când este o rezistenţă puternică a medicilor şi directori de spitale să se supună unui spital regional, când noi nu am reuşit un spital normal să îl deschidem, cum vrem să facem aceste spitale regionale?
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro