Wizz Air reia zborurile de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi şi Lyon

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 02 octombrie 2024 9 afişări

Wizz Air reia zborurile de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi şi Lyon

Wizz Air, cel mai mare operator aerian de pe plan local, reia din această lună zborurilor directe de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Viena, Abu Dhabi şi Lyon, urmând să extindă reţeaua sa de destinaţii pentru sezonul de iarnă 2024 cu încă două noi rute internaţionale, Lisabona şi Stuttgart, potrivit unui comunicat de presă transmis de Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ Cluj.

Wizz Air are şase baze aeriene în România, la Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Timişoara şi Iaşi, şi operează peste 170 de rute dinspre aeroporturile locale către 24 de ţări. Compania a transportat circa 13 milioane de pasageri spre şi dinspre aeroporturile locale în 2023, o creştere semnificativă faţă de anul anterior, când a transportat doar 8,5 milioane de pasageri.

Cea mai mare bază a operatorului ungar Wizz Air se află în Bucureşti, unde sunt 19 aeronave alocate, fiind cea mai mare bază aeriană din toată reţeaua companiei. Wizz Air a ajuns să aibă peste jumătate din cota de piaţă locală, ceea ce plasează compania ca fiind cel mai mare operator de pe plan local. O bună parte din această cotă de piaţă a fost câştigată şi în urma căderii Blue Air din 2022, multe dintre golurile lăsate în piaţă fiind ocupate de Wizz Air. Compania aeriană maghiară mizează tot mai mult pe piaţa locală, ba chiar mai mult decât pe piaţa din Ungaria, acolo unde şi-a început activitatea operatorul.

Grupul Wizz Air a avut venituri de 3,9 miliarde de euro în anul financiar 2023. Potrivit raportului de venituri al companiei, Wizz Air a încasat din zborurile operate înspre şi dinspre România circa 438 milioane de euro. Wizz Air Group este o companie fondată în 2003 de către actualul CEO, József Váradi şi de către alte cinci persoane cu experienţă în sectorul aerian. în România, compania a început operaţiunile în 2007, odată cu intrarea ţării în Uniunea Europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
cluj napoca,
viena,
abu dhabi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.