Zelenski admite că Ucraina ar putea fi nevoită să recunoască realitatea şi să negocieze cu Putin: "Ceea ce am vrea de la această întâlnire, ne-am vrea vieţile înapoi, vrem să avem din nou viaţa unui stat suveran în cadrul propriului teritoriu"

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 27 mai 2022 462 afişări

Zelenski admite că Ucraina ar putea fi nevoită să recunoască realitatea şi să negocieze cu Putin: "Ceea ce am vrea de la această întâlnire, ne-am vrea vieţile înapoi, vrem să avem din nou viaţa unui stat suveran în cadrul propriului teritoriu"

Ucraina ar putea fi nevoită să recunoască realitatea şi să iniţieze negocieri directe cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru oprirea războiului, a admis vineri preşedintele Volodimir Zelenski, în ceea ce pare a fi o schimbare de poziţie.

"Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că eu şi oamenii mei suntem dornici să vorbim cu el, dar trebuie să admitem realitatea pe care o trăim", a afirmat Volodimir Zelenski în cursul discursului prin videoconferinţă rostit la un institut politic din Indonezia.

"Ceea ce am vrea de la această întâlnire, ne-am vrea vieţile înapoi, vrem să avem din nou viaţa unui stat suveran în cadrul propriului teritoriu", a adăugat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei Reuters, afirmând însă că Rusia nu pare să fie pregătită pentru negocieri de pace serioase.

Declaraţiile lui Volodimir Zelenski par a fi o schimbare de poziţie, în contextul în care joi a denunţat iniţiativele privind negocieri de pace care în opinia sa ar avantaja Rusia.

Administraţia Volodimir Zelenski a acuzat Alianţa Nord-Atlantică de pasivitate în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina, lăudând în schimb mobilizarea Uniunii Europene. "Noi percepem NATO ca fiind o alianţă, ca o instituţie care stă de-o parte şi care nu face efectiv nimic", a afirmat miercuri ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Dmitro Kuleba a precizat că, înaintea lansării invaziei militare ruse, Ucraina considera NATO ca fiind o "putere", iar Uniunea Europeană drept o organizaţie care "exprima preocupări". "Dar războiul a adus căderea măştilor. Observăm decizii revoluţionare luate de Uniunea Europeană, decizii la care nu ne aşteptam", a subliniat Dmitro Kuleba, precizând că Ucraina are ca prioritate acum aderarea la Uniunea Europeană, deşi în Constituţia ucraineană sunt menţionate aspiraţiile "euro-atlantice".

Negocierile dintre Moscova şi Kiev pentru un armistiţiu general sunt în impas de câteva săptămâni din cauza intensificării atacurilor armatei ruse în estul şi sudul Ucrainei.

Administraţia Vladimir Putin a semnalat acum câteva zile că este pregătită să reia negocierile cu Ucraina, dar reprezentanţii Kievului au avertizat atunci că nu vor accepta să cedeze teritorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
rusia,
vladimir putin,
admitere,
recunoastere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.