După ce şeful a refuzat să îl avanseze, un angajat a găsit metoda perfectă de a se răzbuna. A fondat propria companie, pe care a transformat-o într-un imperiu financiar cunoscut în toată lumea: gigantul Revlon
Dacă şefii săi nu ar fi refuzat să îl promoveze, Charles Revson ar fi rămas, probabil, doar un bun agent de vânzări, irosindu-şi potenţialul antreprenorial uriaş. Frustrarea refuzului întâmpinat s-a transformat însă într-o iniţiativă ce a dat naştere unuia dintre cei mai mari giganţi din industria cosmetică mondială: Revlon.
Născut pe 11 octombrie 1906, în Boston, Massachusetts, în familia unor imigranţi canadieni, Revson a reuşit, în ciuda greutăţilor financiare ale părinţilor, să finalizeze liceul. Ulterior s-a mutat la New York, unde s-a angajat ca agent de vânzări la Elka Company, vânzând ojă saloanelor de înfrumuseţare. Aici a avut, astfel, primul contact cu industria cosmeticelor, experienţă care avea să îl ajute şi în activitatea antreprenorială ulterioară. Revson a decis să pornească pe cont propriu după ce angajatorul a refuzat să îl promoveze în rolul de distribuitor la nivel naţional. Astfel, în 1932, alături de fratele său, Joseph, şi împreună cu chimistul Charles Lachman, a pus bazele Revlon, având ca obiectiv comercializarea unor produse cosmetice de calitate la preţuri accesibile.
Antreprenorul a mizat încă de la început pe puterea marketingului, aşa că produsele brandului au fost promovate în primii ani de personalităţi ca Audrey Hepburn, câştigând rapid interesul clientelor.
O altă strategie a fost să creeze o paleta de lacuri de unghii asortată la cea de rujuri, idee care a transformat brandul într-un trendsetter al industriei.
Ulterior, a extins portofoliul şi cu alte game de produse, precum cele destinate îngrijirii pielii şi părului, dar şi parfumuri. Până în anii ’50, Revlon ajunsese deja un conglomerat global.
În 1956 fondatorul a pus şi bazele unei organizaţii caritabile, Charles H. Revson Foundation, către care a donat circa 10 milioane de dolari de-a lungul vieţii şi prin care a oferit sprijin în special comunităţilor evreieşti, el însuşi având origini ebraice.
În plan personal, Revson a fost căsătorit de trei ori şi a avut trei copii, doi fii şi o fiică. Antreprenorul a murit în vara anului 1975.
Prezentă în 150 de pieţe şi cu pariuri curajoase făcute de-a lungul timpului, precum achiziţia gigantului Elisabeth Arden în 2016, într-o tranzacţie de 870 de milioane de dolari, în 2022, pe fondul provocărilor generate de pandemia de COVID la nivel de industrie, dar şi ca urmare a competiţiei aduse de brandurile lansate de marile staruri internaţionale, compania a depus cererea pentru intrarea în faliment. A reuşit să îl evite însă, după achitarea unor datorii de aproape 3 miliarde de dolari la începutul acestui an, şi rămâne unul dintre cele mai cunoscute nume în industria cosmetică globală.
Carte de vizită
Charles Haskell Revson, cofondator, Revlon
1. S-a născut în Boston, Massachusetts, în familia unor imigranţi canadieni;
2. După absolvirea liceului s-a mutat la New York, unde s-a angajat ca agent de vânzări la firma de cosmetice Elka Company;
3. Pentru că angajatorul a refuzat să îl avanseze în rolul de distribuitor la nivel naţional, a hotărât să lanseze propriul brand de cosmetice;
4. În 1932 a pus bazele companiei Revlon, alături de fratele său, Joseph, şi de chimistul Charles Lachman;
5. A fondat, de asemenea, şi Charles H. Revson Foundation, către care a donat circa 10 milioane de dolari de-a lungul vieţii;
5. A fost căsătorit de trei ori şi a avut trei copii, doi fii şi o fiică.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro