Pentru postura corectă

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 07 iulie 2024 98 afişări

Alina Ivan Nicodim este kinoterapeut din 2021, anul în care a absolvit Facultatea de Kinetoterapie şi Motricitate Specială la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti. A urmat apoi un master la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, pentru că şi-a dat seama că, dincolo de necesitatea unui job, chiar iubeşte această profesie şi îşi doreşte să dea o mână de ajutor oamenilor care au nevoie, care trec prin diverse suferinţe fizice. Din această pasiune s-a născut, în cele din urmă, şi o afacere.

Am început ca angajată la un medic de recuperare medicină sportivă, unde am învăţat foarte multe secrete şi tehnici de recuperare, cu rezultate foarte bune în mai toate patologiile”, povesteşte Alina Ivan Nicodim. Cu experienţa la pachet, a deschis în 2023 cabinetul Kinetic Med în Bucureşti, cu o investiţie minimă, susţinută de un proiect european pentru startupuri.

Finanţarea a fost aprobată anul trecut şi urmează să fie accesată anul acesta, scopul utilizării banilor fiind dotarea cabinetului cu aparatură modernă de fizioterapie, utilă pentru rezultate bune pe termen mai lung. „Echipa este formată din cinci oameni – doi kinetoterapeuţi, un balneofizioterapeut, un maseur din Asia şi un medic specialist în recuperare.” Din întâlnirile de până acum cu pacienţii, Alina a tras câteva concluzii referitoare la cele mai frecvente probleme cu care se confruntă oamenii, afecţiuni legate de postura nepotrivită, mai ales în rândul copiilor.

Totuşi, chiar şi acolo unde apar probleme, spune ea, mai ales în cazul copiilor, soluţii există, deoarece, fiind în creştere, se pot corecta mai uşor prin kinetoterapie. „Şi adulţilor care au un job ce presupune statul prelungit pe scaun le sugerez să meargă la kinetoterapie, chiar şi pentru câteva luni, pentru că le va folosi toată viaţa. Pot învăţa care este poziţia corespunzătoare pe scaunul de la birou, pot învăţa exerciţii pe care le pot efectua zilnic, acasă, şi astfel nu vor ajunge să aibă modificări grave de postură şi vor rămâne cu o poziţie corectă.”

Alături de procedurile de kinetoterapie şi fizioterapie, „meniul” de la Kinetic Med include şi diferite tipuri de masaje, de la cel de relaxare la cel terapeutic, balinez, anticelulitic. Procedurile se adresează tuturor celor care, indiferent de vârstă, se confruntă cu probleme de postură, afecţiuni cronice sau nevoia de a trece prin etape de recuperare postoperatorie sau post-traumatică.

Printre cei care apelează frecvent la Kinetic Med se numără inclusiv sportivi de performanţă. Ca exemplu, un abonament cu opt şedinţe de proceduri pentru recuperare post-operatorie, potrivit datelor de pe pagina de Facebook a cabinetului, costă 560 de lei, similar cu unul pentru reeducare posturală pentru copii, adulţi sau vârstnici. „Oamenii simt implicarea cu care lucrăm pentru ca ei să fie bine şi de aceea vin cu plăcere la noi, pentru a-i trata.

Mi-ar plăcea ca statul să se implice mai mult pentru a-i îndruma pe pacienţi către prevenţie, mişcare şi kinetoterapie”, spune Alina Ivan Nicodim. Mai departe, ea îşi doreşte să poată încheia contracte şi cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât să ofere tratamente şi pacienţilor care ajung la Kinetic Med cu bilet de trimitere de la medic. 

Alături de procedurile de kinetoterapie şi fizioterapie, „meniul” de la Kinetic Med include şi diferite tipuri de masaje, de la cel de relaxare la cel terapeutic, balinez, anticelulitic.



Cinci idei de afaceri de la zero

Izvorul ideilor de business nu seacă niciodată, iar asta o demonstrează atât noile, cât şi vechile generaţii de antreprenori. Ziarul Financiar a pornit în căutare de idei proaspete de afaceri, într-un proiect susţinut de Banca Transilvania, menit să pună în lumină spiritul antreprenorial al României de astăzi. Găsiţi mai jos o selecţie de businessuri pornite de la zero şi mai multe proiecte similare pe platformawww.zf.ro/afaceri-de-la-zero.

Zeia Studio – birou de arhitectură (Bucureşti)

Fondatoare: Elena Zară şi Andra Ionel

Prezenţă: Bucureşti


Ohana Vet – clinică veterinară (Bucureşti)

Fondatoare: Alexandra şi Ioana Florea

Prezenţa: zona de nord a Capitalei


Looth – obiecte din ceramică (judeţul Neamţ)

Fondatori: Dana Adăscăliţei şi fratele ei

Investiţii: 5.000 de euro

Prezenţă: online


Love and Stars Jewels – brand de bijuterii (Bucureşti)

Fondatoare: Teodora Olteanu

Investiţie iniţială: 1.000 de euro

Prezenţă: la atelierul din zona Muncii din Capitală, la târguri şi online


PoemChocolat – ciocolată artizanală (Brăila)

Fondatoare: Vera Maxim

Investiţii: peste 6 mil. lei (1,2 mil. euro)

Prezenţă: online şi în Galaţi



ZF şi Banca Transilvania au lansat PROIECTUL AFACERI DE LA ZERO, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

Intraţi pe platforma www.zf.ro/afaceri-de-la-zero şi descoperiţi universul de companii create de micii antreprenori.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.