Dumitru Cosmin Păloiu: În pas cu timpurile, dar în propriul ritm
Vârstă: 33 de ani
Funcţie: IT Business Partner
Companie: Provident Financial România
Număr de angajaţi: 1.890
Număr de colegi aflaţi în subordine: 35
Experienţă: Specialist în baze de date, cu o experienţă de peste 12 ani ca manager al echipelor de Management Information, din martie 2022 a preluat rolul de IT Business Partner, prin care, spune el, îşi poate pune în valoare şi mai mult competenţele tehnice şi abilităţile de leadership.
♦ Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?
În drumul spre succes, ambiţia şi talentul sunt parteneri. Despre cineva de succes spunem că este „omul potrivit la momentul potrivit”. Cred că e nevoie de foarte multă muncă, să ne asigurăm că suntem „omul potrivit”, iar momentul va veni de la sine.
♦ Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?
Consider că timpul este una dintre cele mai de preţ resurse pe care le avem la dispoziţie, dar pe care trebuie să o câştigăm.
Îmi doresc mai mult timp pentru noi experienţe, noi pasiuni şi activităţi.
♦ În ce loc te simţi cel mai fericit?
Pentru mine, locul e mai puţin important, oamenii şi experienţele trăite contează cu adevărat. Alături de familie, aş fi la fel de fericit într-o fermă de cafea din Costa Rica, dar şi în staţiunea Băile Govora sau în Viştea de Sus, unul dintre cele mai vechi sate din judeţul Braşov.
♦ Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum? În plan personal, familia, al cărei suport îmi oferă motivaţia de care am nevoie pe plan profesional. În viaţa profesională, cea mai mare realizare e legată tot de oameni. Sunt mândru de echipele pe care am avut onoarea să le construiesc.
♦ Ce te motivează?
Mă încarc cu energie din tot ce este „nou”: oameni noi pe care îi întâlnesc, experienţe şi cunoştinţe noi şi, cel mai important, noi provocări. Provocările sunt cele care ne ajută să mergem înainte şi care ne permit să evoluăm.
♦ Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?
Cred că cea mai mare provocare este dată de viteza cu care se produc schimbările în jurul nostru. Fenomenul de burnout e din ce în ce mai frecvent, de aceea e important să nu uităm să apăsăm butonul de pauză din când în când şi să ne adaptăm schimbărilor în propriul ritm.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro