Filmul lui Sergiu Nicolaescu pe care comunistii nu l-au lasat la Hollywood (VIDEO)

Postat la 05 ianuarie 2013 235 afişări

Potrivit Centrului National al Cinematografiei, 130.310.282 de romani au platit bilet la cinema pentru a vedea productiile lui Sergiu Nicolaescu. Iar filmele semnate de regretatul regizor au avut incasari estimate la 50 de milioane de dolari. Succesul din tara a fost completat de faptul ca filmele sale au fost vizionate in strainatate de peste un miliard de oameni.

Filmul "Dacii" (1967) i-a adus regizorului de 37 de ani - la vremea aceeea - recunoasterea internationala a valorii sale. Pelicula a avut incasari record pe Champs-Elysees, presa pariziana a vremii vorbind la superlativ de cel pe care il numeau "Serge Nicolaesco". Talentul sau recunoscut international i-a oferit sansa tanarului regizor sa lucreze cu Orson Welles, Laurence Harvey si alti mari actori americani si europeni. Toti au venit la Bucuresti pentru a se implica in productia americano-germana - "Batalia pentru Roma".

Despre filmul "Mihai Viteazul" (1971), Sergiu Nicolaescu spunea cu mandrie ca a fost "pariul" carierei sale. Studiourile Columbia ar fi dorit sa produca filmul istoric, intr-o distributie de zile mari, cu Orson Welles, Elizabeth Taylor, Richard Burton si cu Charlton Heston, in rolul marelui voievod. Autoritatile comuniste ale vremii au decis, insa, ca distributia filmului trebuie sa fie exclusiv romaneasca, asa ca Amza Pellea l-a interpretat pe domnitor, iar filmarile au fost realizate in Cehoslovacia si in Turcia.

In tara, filmele "Dacii", "Mihai Viteazul" si "Nea Marin miliardar" au avut, impreuna, peste 41 de milioane de platitori de bilet, incasarile fiind de peste 17 milioane de dolari, pana in 1989.

Mai mult pe stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/filmul-lui-sergiu-nicolaescu-pe-care-comunistii-nu-l-au-lasat-la-hollywood-video-10430641
10430641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.