Ai probleme cu banii? Metode simple de a economisi aflate la îndemâna oricui

Autor: Florin Casota Postat la 08 februarie 2018 1268 afişări

Cui nu-i place să aibă mai mulţi bani? Sunt câteva metode evidente de a economisi bani, dar şi altele mai puţin cunoscute. Mai jos vă dezvăluim câteva metode de a economisii mai mulţi bani

Ai probleme cu banii? Metode simple de a economisi aflate la îndemâna oricui

O metodă evidentă de a câştiga nişte bani în plus este să nu mai cumperi cafea în fiecare zi şi să-ţi faci de acasă.

Renunţă la sală deoarece un abonament pe un an la o sală de forţă te poate costa chiar şi 600 de euro (50 de euro pe lună). Asta nu înseamnă să nu mai faci sport, ci poţi să alergi în parc singur sau te poţi alătura unei comunităţi de fitness.

Ia-ţi un coleg de cameră. Chiriile pot fi foarte ridicate, însă costurile se pot înjumătăţi dacă mai locuieşti cu altcineva.  În iunie 2017, în medie preţul chiriei unui apartament cu două camere în Bucureşti a fost de 321 de euro (3852 de euro pe an), potrivit ZF. Dacă împarţi apartamentul cu altcineva va trebui să plăteşti doar 1926 de euro pe an.

Practică un job part-time. Dacă eşti student nu ţi-ar strica nişte bani în plus aduşi de o slujbă part time precum babysitting-ul. O bonă poate câştiga în jur de 800 de lei pe lună pentru patru ore pe zi de lucru.

Nu mai lua prânzul în oraş. Fiecare masă la cantină sau la restaurant te costă bani pe care altfel i-ai putea economisi. Trebuie să mănânci, însă la fel de simplu este să-ţi prepari mâncare de acasă, fie că este vorba de sendvişuri sau mâncare gătită. Dacă un angajat nu-şi ia nicio zi de concediu timp de un an lucrează 246 de zile din cele 365 (am eliminat zilele de sărbători ce sunt libere), iar dacă acel angajat cheltuieşte în medie 15 lei pe prânz asta înseamnă că dă pe mâncare 3690 de lei.

Găseşte o metodă de a-ţi monetiza hobby-ul: fie că îţi place să pictezi, să croşetezi, să faci fotografii etc. Găseşte o metodă de aţi vinde creaţiile. Astfel pasiunea ta ţi-ar putea aduce un venit în plus.

Economiseşte banii pe utilităţi. Nu lăsa televizorul să meargă dacă nu te uiţi la el, nu lăsa lumina aprinsă în cameră dacă nu eşti acolo şi aşa mai departe. Fiecare ban economisit contează.

Mergi cu transportul în comun. Încearcă să foloseşti maşina personală doar pentru strictul necesar.

Vinde lucrurile pe care nu le mai foloseşti. Cel mai rapid mod să aduni şi să economisesti bani e să vinzi din obiectele de care nu te-ai mai atins de multă vreme şi pe care nu le mai foloseşti. 

Cumpără legume şi fructe din piaţă dacă ai una în apropierea casei tale.

Foloseşte reducerile, voucherele pe care le primeşti atunci când vrei să faci o achiziţie.

Mergi în vacanţă la final de sezon. Caută să-ţi faci vacanţele în perioadele care nu sunt foarte aglomerate şi când costurile sunt foarte ridicate. Un sejur în Grecia va fi la fel de frumos în septembrie ca şi în iulie sau august, dar mai ieftin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.