Iahting pe uscat
Blokarting-ul este cea mai noua inventie a dependentilor de adrenalina care isi doresc sa zboare, dar totusi sa ramana cu picioarele pe pamant si sa simta vant in vele, fara sa paraseasca niciun moment uscatul.
"Lucrez de 16 ani in vanzari la o companie multinationala si imi petrec foarte mult timp la birou. M-am saturat de viata sedentara, urasc mersul la sala care inseamna sa faci sport intre patru pereti, nu aveam nici motivatia muschilor si, cautand pe internet variante de sport, am ajuns la blokarting. Si pentru ca vrem sa aratam ca se poate trai si altfel, ne-am gandit sa il transformam intr-un concept cu care sa facem business", spune Liviu Chiortep, asociat la Outdoor Adventures, companie de evenimente outdoor.
Chiortep spune ca pentru prima data a practicat sportul la marginea Bucurestiului pe un teren de golf aflat in constructie, dar blokartingul se poate practica oriunde, inclusiv pe malul marii in extrasezon sau in parcarea in care a fost organizat SIAB-ul. Totul este sa existe vant. "O persoana cu o greutate de 60 de kilograme are nevoie de un vant de 3 noduri pentru a porni de pe loc." Cat despre senzatia pe care o da mersul intr-un vehicul cu roti si vele cel mai bun cuvant ar fi "zbor". "Esti aproape de pamant, pe un carucior pe trei roti si cu o vela in mana. Senzatia este foarte asemanatoare cu cea din kart, cu exceptia faptului ca nu se aude niciun zgomot, esti numai tu si vantul. Uneori, chiar daca rulezi cu 20 de kilometri pe ora, senzatia este ca mergi atat de repede incat parca zbori", povesteste Chiortep.
Reprezentantul Outdoor Adventures spune ca, in Romania, a adus doua tipuri de blokarturi care difera in functie de protectia pe care o are materialul din care sunt realizate.
Cat despre vele, vela standard este de 3 metri, dar exista si vele de 4 sau de 5,5 metri. Chiortep spune ca pretul unui vehicul pentru blokarting poate ajunge la 3.000 de euro. "Segmentul tinta il reprezinta cei cu varste cuprinse intre 30 si 45 de ani, cu venituri peste medie, barbati si femei deopotriva. Insa blokarting-ul poate fi practicat de oricine, de la un copil de 12 ani pana la o persoana cu dizabilitati. Prima persoana care a fost interesata sa achizitioneze un echipament era o doamna de peste 30 de ani cu doi copii."
Liviu Chiortep spune ca in ceea ce priveste practicarea blokarting-ului in Romania, activitatea se afla inca in faza de pregatire, insa, in curand, clientii vor putea inchiria echipamente de la Outdoor Adventures. "Recordul de viteza este de 90 de kilometri pe ora, dar in general viteza medie care se atinge in conditii bune de vant este de 50-60 de kilometri pe ora."
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană