Nasul electricitatii
820 de milioane de euro au platit italienii de la Enel pentru preluarea companiei Electrica Muntenia Sud, tranzactie ce i-a propulsat in topul distribuitorilor de energie electrica din Romania.
Din valoarea totala a tranzactiei, aproape jumatate (395 de milioane de euro) este pretul achizitiei directe a 50% din actiuni, iar restul reprezinta majorarea de capital. In urma subscrierilor, pachetul total de actiuni ce revine Enel este de 64,4%. Dupa ce a devenit cel mai mare distribuitor de energie electrica din Romania, Enel are in plan sa fie si unul dintre principalii producatori de energie, iar primul MWh va fi produs local peste circa trei ani. In acest sens, Enel are in vedere un parteneriat cu E.ON pentru construirea unui grup de 800 MW la termocentrala din Braila (mai mare decat un reactor nuclear de la Cernavoda), un greenfield la Galati cu o capacitate similara de productie, un proiect de 200 MW din energie eoliana in zona Dobrogei si dezvoltarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, pentru care italienii s-au inscris deja, in rand cu alti investitori, pe lista de asteptare a deciziei statului roman.
La acestea se adauga si miliardul de euro pe care Enel vrea sa il investeasca in Electrica Muntenia Sud in urmatorii 15 ani.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro