Poftiţi să gustaţi nişte ghindă!
Deliciul veveriţelor, ghinda, nu e bună numai pentru ele, ci şi pentru oameni, după cum încearcă să convingă opinia publică nişte specialişti californieni. Locuitorii statului american bogat în specii de stejar, dar nu numai ei, ar putea avea astfel o sursă abundentă de hrană, lucru foarte important în condiţiile schimbărilor climaterice imprevizibile din viitor.
Ghinda face deja parte din regimul alimentar al locuitorilor din ţări precum Mexicul, Coreea sau China, dar nu a fost adoptată pe scară largă. Cei care susţin includerea acestui fruct în regimul alimentar al oamenilor afirmă că stejarul este un arbore foarte adaptabil condiţiilor de sol şi climă, care, ajuns la maturitate, poate produce o cantitate de 130 până la 220 de kilograme de ghindă pe an, suficient pentru consum uman, după ce diverse specii de animale, păsări sau insecte şi-au luat şi ele partea.
Ghinda se poate mânca fie în stil asiatic, sub formă de jeleu servit cu ghimbir şi sos de soia, fie în produse preparate la cuptor, ori sub formă de terci. După cum explică specialiştii californieni, ghinda nu conţine gluten, are un conţinut scăzut de grăsimi şi este bogată în vitamine şi minerale.
Urmărește Business Magazin
![](https://cnt.m.ro/c.gif?id=8870022&pid=341)
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro