Povestea celui mai de succes parior din istoria Marii Britanii. Şi-a cumpărat o echipă de fotbal, iar anul acesta a promovat în Premier League
Tony Bloom nu este un nume foarte cunoscut fanilor fotbalului, dar echipa pe care o conduce a reuşit o performanţă incredbilă. După 34 de ani şi 1.545 de meciuri, Brighton & Hove revine în Premier League (prima ligă de fotbal din Marea Britanie).
Echipa se afla aproape de faliment când a fost preluată de Tony Bloom, un jucător de poker ce câştigase peste 3 milioane de dolari din turneele de poker.
Potrivit Business Insider, Bloom a făcut milioane de dolari realizând site-uri de pariuri şi de poker în anii 2000. Averea lui, deşi încă un mister, este estimată în rândul miliardelor de dolari.
"De la vârsta de 8, 9 ani, obişnuiam să merg cu prietenii şi să ne jucăm banii de buzunar la păcănele", a povestit Bloom într-un interviu în 2009 la scurt timp după ce a preluat echipa de fotbal. Atunci, Bloom (39 de ani) era îndeajuns de bogat, încât să pompeze 80 de milioane de lire în echipa de fotbal. Daily Mail scrie că Bloom, din 2009 până în prezent, a investit în jur de 200 de milioane de lire sterline.
Bloom a studiat matematica la Universitatea din Manchester şi a fost un parior înrăit. După facultate, el s-a angajat la Ernst&Young, dar nu s-a oprit din pariuri, având un venit constant de 20.000 de euro din pariuri sportive. În 1993 s-a mutat în city-ul londonez lucrând ca trader. După doar şase luni a decis să-şi dea demisia şi să devină parior profesionist, iar Business Insider l-a numit ca fiind cel mai de succes parior din istoria Marii Britanii. Totuşi, The Telegraph a scris în 2009 că Bloom şi-a făcut cea mai mare parte din avere în tranzacţii imobiliare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană