Renaşterea firmei pictate

Postat la 28 februarie 2016 85 afişări

Renaşterea firmei pictate

Multe meşteşuguri vechi dispar pentru că nu mai are nimeni sau aproape nimeni nevoie de ele, altele se menţin şi chiar cunosc un reviriment datorită cererii din partea celor care apreciază lucrurile aşa cum se făceau altădată.

În această ultimă categorie se înscrie pictatul de firme, chiar dacă tehnologia care a făcut posibilă confecţionarea automată a acestora i-a determinat pe mulţi specialişti în domeniu să se îndrepte spre alte meserii. Tehnologia care permite realizarea rapidă conformă cu specificaţiile clienţilor produce însă firme lipsite de personalitate, astfel încât diverse magazine sau localuri au început să apeleze tot mai des la pictorii tradiţionali pentru a se deosebi uşor de concurenţii lor. Un alt element apreciat îl reprezintă imperfecţiunile care se regăsesc într-un astfel de obiect confecţionat şi pictat de mână, scrie Financial Times.

Pentru ca meşteşugul să nu se piardă, cei care-l stăpânesc organizează cursuri pentru ucenici, având printre cursanţi de la tineri la mai puţin tineri, cu diverse meserii, de la specialişti în grafică pe computer la pompieri sau poliţişti din ţări ca Statele Unite, Marea Britanie, Spania ori Bahrein, dar nu numai. Printre pictorii de firme recunoscuţi se numără londonezul Nick Garrett, americanul Tod Swormstedt, care, în 1999,  a înfiinţat la Cincinnati şi un muzeu dedicat istoriei firmelor pictate, ori Morgane Côme, membră a unui grup de pictoriţe care activează sunt denumirea the Brushettes. Măiestria acestora şi a altor experţi nu este apreciată doar de localuri şi magazine, ci şi de persoane particulare care solicită să li se picteze firme pe care să le expună în locuinţele lor ca pe nişte obiecte de artă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firma,
firme,
refuz,
apreciere,
magazine,
meserii,
specialisti
/arta-si-societate/lifestyle/renasterea-firmei-pictate-15089167
15089167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.