Ce faci după ce bei conţinutul unei sticle? Mănânci sticla!

Postat la 25 februarie 2012 17 afişări

Deocamdată, e un scenariu futurist, dar cercetătorii americani de la Universitatea Harvard lucrează deja la crearea unui ambalaj special pentru băuturi, ambalaj care ar avea aceeaşi aromă ca şi băutura şi ar fi comestibil.

Materialul revoluţionar utilizat de ei se numeşte WikiCells, este fabricat dintr-un plastic biodegradabil amestecat cu particule alimentare şi din el ar putea fi realizate membrane folosite pentru crearea unor recipiente pentru lichide.

Până acum cercetătorii de la Harvard au experimentat cu o membrană cu aromă de portocale, umplută cu suc de portocale; un ambalaj cu aromă de roşii, umplut cu gazpacho (o mâncare de origine spaniolă - o supă rece din roşii, castraveţi, ardei, usturoi) şi un recipient cu aromă de struguri, umplut cu vin.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ce-faci-dupa-ce-bei-continutul-unei-sticle-mananci-sticla-9343755
9343755
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.