Monumentele care nu există
În amintirea unui eveniment sau a unei personalităţi, oamenii ridică monumente prin oraşe sau în diverse alte locuri, acestea devenind apoi destinaţii pentru localnici şi turişti. Monumentele moderne însă, nici măcar nu trebuie să existe efectiv în locul ales, ele putând fi admirate doar de cei care ştiu cum să o facă. Un astfel de proiect monumental se desfăşoară la Los Angeles, unde Muzeul de Artă al regiunii (LACMA) a invitat o serie de artişti să creeze monumente virtuale care au legătură cu locuri sau evenimente din metropola americană, scrie LA Times. Monumentele realizate de aceştia pot fi însă văzute doar cu ajutorul realităţii augmentate şi doar prin aplicaţia de mesagerie multimedia Snapchat.
Proiectul a demarat cu o serie de cinci monumente, cărora li se vor mai adăuga în timp şi altele. Printre cele realizate deja se numără „No Finish Line” de Glenn Kaino, care se poate vedea deasupra Los Angeles Memorial Coliseum şi la Earvin „Magic” Johnson Recreation Area şi conţine elemente care amintesc de traseul parcurs de concurenţii din proba de maraton bărbaţi de la Olimpiada de Vară din 1932. Un alt monument, dedicat populaţiei băştinaşe din zonă, tovanga, „Portal for Tovangaar” al artistei Mercedes Dorame, este un portal albastru din care pornesc fire roşii spre cer, gândite ca o legătură între trecut, prezent şi viitor. Cel mai spectaculos este un monument dedicat micilor comercianţi, care constă din căruţuri cu fructe care plutesc pe cer atârnate de umbreluţe în culorile curcubeului, un ştiulete de porumb bine uns cu praf de ardei iute şi brânză, un sac de portocale şi o tarabă cu trei îngheţate mari, pe băţ, intitulat “¡Vendedores Presente!” şi realizat de artistul Ruben Ochoa.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană