O plantă cunoscută lumii mai ales sub formă de burete de baie, lufa, a ajuns şi să dea lumină, în urma unui proiect al unui designer din Paris

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 octombrie 2024 7 afişări

O plantă cunoscută lumii mai ales sub formă de burete de baie, lufa, a ajuns şi să dea lumină, în urma unui proiect al unui designer din Paris

O plantă cunoscută lumii mai ales sub formă de burete întrebuinţat la baie, lufa, a ajuns şi să dea lumină, în urma unui proiect al unui designer din Paris, Samer Selbak, care a creat corpuri de iluminat din acest material, scrie Dezeen.

Pentru realizarea corpurilor de iluminat suspendate, acesta a vopsit mai întâi lufa, a cărei culoare naturală este bej, cu varză roşie, coji de ceapă şi de avocado, obţinând nuanţe pale de maro, roz şi albastru, după care materialul a fost comprimat la cald şi modelat în formele dorite. Atunci când sunt aprinse, corpurile de iluminat din lufă creează jocuri de lumini, umbre, culori şi forme, care amintesc de frumuseţea coralilor, după cum explică designerul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DESIGN,
designer,
material

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.