Obligaţi să stea acasă şi neputând să se vadă cu clienţii, diverşi designeri şi arhitecţi şi-au îndreptat creativitatea spre propriile spaţii. Ce a rezultat
Obligaţi să stea acasă şi neputând să se vadă cu clienţii ca înainte, diverşi designeri şi arhitecţi şi-au îndreptat creativitatea spre propriile spaţii, scrie New York Times. Pe lângă faptul că au avut mai mult timp la dispoziţie decât de obicei, aceştia au avut şi problema adaptării unor proprietăţi în care se refugiau din oraş pentru relaxare utilizării ca locuinţă principală pentru o familie întreagă, cu copii şi chiar nepoţi în unele cazuri.
Diverşi arhitecţi şi designeri şi-au pus astfel talentele la lucru, construind spaţii unde să poată lucra nederanjaţi, ca în cazul a trei arhitecţi newyorkezi care împărţeau o proprietate şi care şi-au construit trei studiouri de creaţie unite de spaţii comune. Clădirea din lemn are privelişte spre o livadă şi a fost vopsită în culori care amintesc de scoarţa copacilor din jur, iar utilizatorii ei pot lucra la proiecte pentru clienţi din alte ţări.
Rămas cu mai mult timp liber, un arhitect şi profesor al Parsons School of Design din New York, Peter Matthiesen Wheelwright, şi-a dorit un spaţiu liniştit în care să poată lucra, fie la proiecte din domeniul său de activitate, fie la cărţile pe care dorea să le scrie. A rezultat astfel o mică clădire cât de departe posibil de cea în care locuia familia, cu birou şi loc de dormit, unde proprietarul să se poată bucura de clipe de singurătate.
Refugiat şi el în afara oraşului, Constantin Boym, proprietar al firmei de design Boym Partners, care a proiectat de la ceasuri pentru Swatch la veselă şi magazine pentru alte companii, şi-a amenajat un mic pavilion în care expune un fals trofeu de vânătoare (cerb), confecţionat din lemn găsit, o expoziţie de căsuţe de păsări în diverse stiluri arhitecturale sau o grădină de roşii. Un arhitect de la firma de arhitectură NBBJ din Seattle, Ryan Mullenix, s-a refugiat în spatele casei sale din suburbiile oraşului din apropiere, Bellevue, unde şi-a construit un birou ca să poată lucra liniştit. Construit în trepte, din lemn şi sticlă, şi aşezat între copaci, biroul poate fi în continuare îmbunătăţit, consideră proiectantul şi constructorul său.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro