Vocea mortii sau pseudothriller-ul
In ciuda catorva momente in care inima iti sta in loc, provocate de aparitia unei fete torturate sau a unor zgomote mai ciudate, "Vocea mortii" e destul de linistita si in general nu are nici o legatura cu sentimentul de frica.
In ciuda catorva momente in care inima iti sta in loc, provocate de aparitia unei fete torturate sau a unor zgomote mai ciudate, "Vocea mortii" e destul de linistita si in general nu are nici o legatura cu sentimentul de frica.
"Decedatul X nu poate fi contactat momentan. Va rugam lasati un mesaj dupa semnalul sonor!" Replica nu apare in productia regizata de Geoffrey Sax, "Vocea Mortii" ("White Noise"), dar si-ar putea gasi usor locul in cele 101 minute ale fimului. Daca ar fi fost o comedie, "Vocea mortii" ar putea fi descrisa ca o viziune despre cum arata lumea fara vreo vrajitoare care sa te puna in contact cu o ruda decedata. Dar cum de fapt filmul se vrea a fi unul horor, e mai degraba o poveste despre tehnologia infiltrata in comunicarea cu cei de pe taramul celalalt.
Fenomenul de Voce Electronica - FVE - este procesul prin care mortii, cu ajutorul sunetului si imaginii, pot sa comunice cu cei vii sau invers, prin intermediul asa-numitului "zgomot alb" emis de dispozitivele electronice moderne si prin care producatorii filmului vor sa bage frica in spectatori. Pentru un impact pe masura, personajul principal e un tip care nu accepta nici in ruptul capului vreun fel de teorie despre comunicarea cu mortii. "Toma necredinciosul" alias Jonathan, interpretat de Michael Keaton, revine insa la sentimente mai bune fata de aceasta ipoteza dupa ce un necunoscut il abordeaza, pretinzand ca ar fi auzit-o pe sotia lui Jonathan, Anna (Chandra West), prin intermediul FVE. Surprinzator pentru decedata Anna mai degraba decat pentru public, Jonathan reuseste sa inregistreze vocea si imaginea acesteia, stabilindu-se astfel contactul direct. Timp pentru depanat amintiri? Nici pe departe! Doar un motiv de a relansa filmul. Ca majoritatea sotiilor americane preocupate mai mult de soarta societatii decat de destinul personal, mesajul Annei este legat de viitoarele victime ale psihopatului care a ucis-o si pe care Jonathan trebuie sa le salveze.
Pseudothrilerul continua insa in aceeasi nota. Cand nu deschide usi care scartie dureros sau nu se plimba pe strazi intunecate, Jonathan e numai ochi si urechi la FVE. Din fericire insa filmul are si cateva parti bune pentru care merita vazut. Una dintre ele ar fi fantomele care arata foarte placut, dovada ca atunci cand mori nu-ti pierzi simtul estetic.
Vocea MorTii/White Noise Regia: Geoffrey Sax Cu: Michael Keaton, Deborah Unger, Ian McNeice, Chandra West
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro