Vrei sa fii miliardar?
In ciuda aerului sau de personaj decupat dintr-o productie Cartoon Network, cu o mesa de un blond septentrional cazandu-i pe frunte si un zambet intepenit pe buze de la ultima sedinta foto, Donald Trump are in viata de zi cu zi toate atributele seriozitatii.
In ciuda aerului sau de personaj decupat dintr-o productie Cartoon Network, cu o mesa de un blond septentrional cazandu-i pe frunte si un zambet intepenit pe buze de la ultima sedinta foto, Donald Trump are in viata de zi cu zi toate atributele seriozitatii.
Adica, punand in paranteza faptul ca vrea sa para, atunci cand este vorba despre fizicul sau, ceea ce nu este, celebrissimul businessman reuseste sa transforme in realitate toate visele si proiectele sale cele mai indraznete. La 61 de ani, desi are tot ceea ce isi poate dori un barbat - glorie, bani, influenta, vizibilitate media, sotie model -, inca face eforturi ba ca sa-si invete contemporanii cum sa faca afaceri, ba ca sa le arate cum sa-si schimbe viata in bine, inclusiv pe plan familial. Totul pornind de la un singur exemplu: propria sa viata si cariera.
Trump s-a nascut pe 14 iunie 1946, in Queens. Este presedintele companiei sale, Trump Organization, si si-a intemeiat imperiul pornind de la niste cladiri prestigioase ridicate gratie stradaniilor sale, dintre care unele ii poarta numele (Trump World Tower - revendicata drept cel mai mare imobil de locuit din lume, Trump Tower, 40 Wall Street, Taj Mahal - un urias ca-zinou din Atlanta City). Ar trebui poate notat, la acest capitol, faptul ca Donald a intentionat sa reconstruiasca dupa chipul lor original cele doua turnuri ale World Trade Center, dar proiectul sau a fost in cele din urma respins.
Educatia sa a fost traditionala: la 13 ani, parintii il trimit la Academia Militara newyorkeza. Ulterior se inscrie la Fordham, dupa care isi obtine diploma in economie la Universitatea din Pennsylvania. De aici ajunge in intreprinderea tatalui sau, pe care il va considera mereu un mentor. Dupa o scurta acolada prin lumea politicii (terminata cu iesirea, in 1999, din randurile Partidului Republican), revine in universul care l-a consacrat: cel al afacerilor. A facut avere in sectorul imobiliar, a pierdut totul si apoi si-a refacut averea. Secretele reusitelor sale, multe si nu intotdeauna marunte - cum sa fii propriul tau consilier financiar, cum sa inchei un contact prenuptial, cum sa-ti alegi colaboratorii si cum sa concediezi un salariat, cum sa stii sa spui nu si cum sa inveti sa-ti asculti interlocutorul, cum sa-ti dezvolti talentul oratoric etc. - sunt dezvaluite in volumul de fata.
Donald J. Trump, "Cum sa devii bogat",
Pro Editura si Tipografie, Bucuresti, 2007
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană