Carnatii de Plescoi, pe cale de a fi recunoscuti in Europa
Un numar de 16 produse romanesti sunt in faza avansata de certificare europeana ca produse traditionale.
Carnatii de Plescoi si pastravul afumat din zona Brasovului sunt doar doua dintre produsele cu care Romania va fi recunoscuta pe plan international. Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat joi ca un numar de 16 produse alimentare sunt inregistrate la Ministerul Agriculturii si se afla in faza avansata pentru obtinerea certificarii europene de produse traditionale.
"Avem 2.653 de proiecte din partea producatorilor romani in baza de date a ministerului, produsele acestora fiind recunoscute la nivel national ca produse traditionale. Dintre acestea, 16 dosare sunt in faza avansata, urmand sa fie depuse pentru a fi recunoscute la nivel european. Daca vor trece de acest nivel, vor primi denumirea de indicatie de origine geografica, ceea ce inseamna ca produsele lor si zonele unde sunt fabricate vor fi recunoscute in Europa", a spus Dumitru.
Cititi mai mult pe www.gandul.info
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro