Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Text to Vector Graphic
Text to Vector Graphic aduce inovaţii atât la nivelul produsului, cât şi în domeniul tehnologic, reprezentând prima etapă a unei noi tehnologii de inteligenţă artificială generativă care transformă modul în care este creată grafica vectorială.
Descrierea inovaţiei:
În spatele dezvoltării tehnologiei generative se află conceptul de reţea neurală de difuzie. Aceasta reprezintă un model de învăţare automată care deţine capacitatea de a genera imagini originale, care nu au fost prezente în datele de antrenare. Modelul poate sintetiza informaţii existente în concepte multiple pentru a genera conţinut complet nou. Astfel, un model generativ este capabil să creeze imagini realiste, cum ar fi „un astronaut care merge pe un cal albastru pe Marte”, într-un mod realistic, chiar dacă nu există imagini similare în setul de date folosit în procesul de antrenare. Pentru a învăţa aceste informaţii complexe şi variate, modelul generativ are nevoie de o cantitate imensă de imagini; în cazul Adobe, au fost utilizate câteva sute de milioane de imagini alături de descrierile corespunzătoare.
Pentru a atinge nivelul actual de calitate, echipa din Adobe Systems Romania a parcurs mai multe iteraţii interne, atât în ceea ce priveşte experienţa cât şi modelul în sine, prin crearea şi testarea unor prototipuri. În faza a doua, s-a obţinut feedback de la designerii interni ai Adobe, iar în etapele finale, s-au integrat şi sugestiile primite de la clienţii externi înainte de lansarea în versiunea beta. Procesul iterativ va continua susţinut până la momentul când produsul va părăsi stadiul beta, prevăzut pentru 2024.
Elementul de noutate:
Text to Vector Graphic aduce inovaţii atât la nivelul produsului, cât şi în domeniul tehnologic, reprezentând prima etapă a unei noi tehnologii de inteligenţă artificială generativă care transformă modul în care este creată grafica vectorială.
Grafica vectorială oferă beneficii semnificative, prin capacitatea de a fi redimensionată fără pierderea calităţii, fiind de asemenea uşor modificabilă, ceea ce o face potrivită pentru diverse scopuri de design, de la pictograme şi logo-uri, la materiale publicitare mari, asigurând flexibilitate şi coerenţă vizuală pentru un spectru larg de utilizări.
Text to Vector Graphics marchează o evoluţie semnificativă în domeniul accesibilităţii şi eficienţei în design, permiţând utilizatorilor să descrie în limbaj natural conceptele lor vizuale. Într-un timp extrem de scurt, această tehnologie transformă cu precizie intenţia creativă exprimată într-un material vizual vectorizat, gata să fie integrat în diverse proiecte, aducând astfel rapiditate şi claritate în procesul de producţie grafică.
Efectele inovaţiei:
Modelele de inteligenţă artificială care stau la baza generării au fost dezvoltate de către echipe de cercetare din cadrul Adobe România, inovaţiile lor fiind recunoscute prin acordarea a patru brevete de invenţie.
În primele 4 săptămâni de la lansarea din luna octombrie, ca parte din Adobe Illustrator, funcţionalitatea deja a devenit una dintre cele mai folosite din toate timpurile pentru produs, peste un milion de utilizatori generând mai mult de 20 de milioane de materiale vizuale şi evidenţiind astfel impactul semnificativ şi adoptarea entuziastă a acestei tehnologii inovatoare în rândul comunităţii de design.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro