Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în două ţări europene

Postat la 19 aprilie 2021 28170 afişări

Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în două ţări europene

Violeta Luca - General Manager Microsoft  Cehia şi Slovacia** Microsoft


Cifră de afaceri(2019, pentru România*): 430 mil. lei*Număr de angajaţi: ~ 800


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Această pandemie m-a învăţat că alegerile individuale responsabile pot avea un impact pozitiv foarte mare la nivel colectiv, mai ales asupra comunităţii în care trăim (în ceea ce priveşte sustenabilitatea, controlul pandemiei şi susţinerea comunităţilor «first response»). Prin deciziile noastre, putem schimba atât traiectoria noastră, dar putem avea efect şi asupra celorlalţi, motiv pentru care consider că este foarte important ca fiecare dintre noi să îşi cântărească bine deciziile înainte de a le pune în practică. 

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Cea mai importantă decizie pe care am adoptat-o în ultimul an ţine atât de planul personal, cât şi de cel profesional: am alocat mai mult timp familiei şi studiului semnalelor din industrie şi din societate, în general. Este foarte important să ne găsim timp pentru noi înşine, pentru a ne relaxa şi a ne reface tonusul, pentru că altfel nu ne putem atinge obiectivele profesionale. Pe de altă parte, însă, este la fel de important să acordăm o atenţie deosebită evoluţiei din piaţă şi a schimbărilor din industrie, pentru a lua decizii de business în concordanţă cu aceste semnale şi pentru a ne menţine, aşadar, poziţia pe piaţă.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în pandemie:

Am ştiut încă de la început că menţinerea unei conexiuni constante şi a sentimentului de apartenenţă de care vorbeam mai devreme sunt esenţiale în acest sens. Astfel, am încercat să avem o frecvenţă constantă a întâlnirilor, să ne ascultăm activ unii pe ceilalţi şi să avem grijă de noi. Alte aspecte foarte importante pe care am pus accent în această perioadă vizează flexibilitatea programului de lucru, claritatea în privinţa obiectivelor şi a priorităţilor, precum şi menţinerea unei perspective optimiste chiar şi în cele mai provocatoare momente. Pandemia ne-a făcut, oarecum, să ne regândim şi să ne rearanjăm priorităţile şi a adus schimbări majore la nivelul vieţii personale şi profesionale, dar noi am încercat întotdeauna să menţinem un echilibru.

—   Work from home sau de la birou: 

Nu pot spune că prefer una dintre aceste metode în detrimentul celeilalte, ci mai degrabă prefer modelul de lucru hibrid. Spun asta deoarece modelul hibrid balansează beneficiile ambelor modele şi permite astfel păstrarea unui nivel de flexibilitate pe care oamenii şi-l doresc în continuare. Totodată, acesta facilitează şi cadrul de interacţiuni spontane între colegi/echipe la birou, contribuie la dezvoltarea culturii organizaţionale şi stimulează creativitatea şi inovaţia, consolidând sentimentul de apartenenţă, care este foarte important pentru noi toţi, cred eu.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize: 

În astfel de momente/situaţii, încerc să îmi îndrept atenţia spre lucrurile care mă relaxează şi care mă încarcă întotdeauna cu energie pozitivă: familie, natură, muzică.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă este:

Cu siguranţă Satya Nadella, CEO-ul Microsoft. Mă inspiră viziunea lui şi caracterul său inovativ. Este de fiecare dată atent la progres şi încearcă mereu să maximizeze orice oportunitate pentru a putea realiza mai mult, atât pentru noi ca organizaţie, cât şi pentru societate în general, la nivel global.

—   De unde îmi iau energia necesară depăşirii unei crize, precum cea generată de pandemie?

În astfel de momente/situaţii, încerc să îmi îndrept atenţia spre lucrurile care mă relaxează şi care mă încarcă întotdeauna cu energie pozitivă: familie, natură, muzică.

—   Putere vs. feminitate:

Din punctul meu de vedere, puterea nu exclude feminitatea şi nici invers. Eu cred în puterea dată de împărtăşirea unui scop şi a unor valori commune şi apreciez în acelaşi timp frumuseţea interacţiunilor de calitate, în care oamenii partajează într-un mod clar diverse puncte de vedere şi aşteptări, în care pun în aplicare lucrurile pe care le agreează sau oferă feedback şi perspective constructive prin care se contruieşte încrederea şi se arată respectul faţă de celălalt. De asemenea, mai cred în puterea pe care o dă diversitatea cu incluziune. Consider că fiecare dintre noi îşi poate aduce aportul la succesul organizaţiei sau echipei din care face parte şi trebuie doar să fim deschişi unii faţă de alţii.


  —  *potrivit ZF, **potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei, Violeta Luca a condus afacerile Microsoft România până la finalul anului 2020. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.