Cum a ajuns o glumă făcută pentru a parodia un fenomen să valoreze miliarde de dolari

Postat la 26 aprilie 2021 8110 afişări

Cum a ajuns o glumă făcută pentru a parodia un fenomen să valoreze miliarde de dolari

  Dogecoin, creată în urmă cu opt ani pentru a parodia febra criptomonedelor, înregistrează o valoare de piaţă de 50 de miliarde de dolari, după un raliu de aproape 7.200% în ultimul an, potrivit Business Insider.

  Creşterile monedei digitale au fost alimentate de declaraţiile unor celebrităţi precum Elon Musk, Snoop Dogg şi Gene Simmons, beneficiind de pe urma listării la bursă a exchange-ului Coinbase şi rezultatelor obţinute de Bitcoin, care valorează în prezent peste 56.000 de dolari.

  Prin comparaţie cu Bitcoin, Dogecoin nu are o limită atât de strictă pentru cantitatea totală de monede. Bitcoin dispune de o rezervă limitată de 21 de milioane de monede, care nu au fost minate în întregime. Dogecoin, pe de altă parte, are un prag de peste 129 de miliarde de monede, minându-se circa 5 miliarde de monede în fiecare an.

  Dogecoin a fost fondată de inginerul software Billy Markus şi de inginerul de software al Adobe Jackson Palmer.

  Nici măcar Billy Markus, nu îşi poate explica raliul raportat de criptomonedă. În 2015, Markus şi-a vândut întreaga cantitate de Dogecoin şi a folosit banii pentru a-şi cumpăra o Honda Civic, de vreme ce nu putea să anticipeze creşterile din ultimul an.

  Acum, valoarea de piaţă a criptomonedei este de 50 de miliarde de dolari, peste lanţul de hoteluri Marriott (48,6 mld.), gigantul auto Ford (48 mld.) şi Maersk, cea mai mare firmă de transport mărfuri din lume (45,4 mld.).

„Ideea unui Dogecoin care valorează 8 cenţi se poate asemăna cu situaţia în care o acţiune GameStop valorează 325 de dolari, pur şi simplu nu are sens.”

Billy Markus, cofondator Dogecoin

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criptomonede,
Dogecoin,
Billy Markus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.