Datorită inteligenţei artificiale un bărbat a fost identificat într-o mulţime 20.000 de persoane. Bărbatul furase cartofi în valoare de 17.000 de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 24 mai 2018 414 afişări

Datorită inteligenţei artificiale un bărbat a fost identificat într-o mulţime 20.000 de persoane. Bărbatul furase cartofi în valoare de 17.000 de dolari

În Jiaxing, China, un bărbat a mers la concertul starului pop Jacky Cheung. Din păcate, pentru el seara nu avea să se termine bine deoarece sistemul de camere dotat cu inteligenţă artificială l-a recunoscut pe un bărbat căutat de poliţie.

"La câteva minute după ce a trecut de sistemul de securitate a apărut o alertă că acesta este un acesta este căutat de autorităţi", a declarat un oficial al Nanhu District Public Security Bureau. Omul căutat este acuzat că ar fi furat cartofi în valoare de 17.000 de dolari în urmă cu trei ani.

Sistemul de recunoaştere facială a fost implementat în China începând din 2015, iar Yu este a treia persoană arestată în aceste circustanţe, identificat într-o mulţime de oameni, după ce în urmă cu puţin timp, o altă persoană, numită Liu, a fost identificată de autorităţi la un concert în Ganzhou.

Există în prezent peste 176 de milioane de camere de supraveghere în China, numărul acestora crescând anual cu 13%; pentru comparaţie, creşterea anuală a numărului de astfel de dispozitive la nivel global este de doar 2%.

Dar China nu ocupă primul loc doar în clasamentul achiziţiilor de camere de securitate, ci şi în cel al statelor care îşi urmăresc cetăţenii. Edward Schwarck, cercetător la Institul Japonez pentru Relaţii Internaţionale, notează într-un studiu publicat recent că de-a lungul ultimilor două decenii, Ministerul pentru Securitate Publică din China s-a transformat într-o agenţie de securitate care controlează ”o societate sofisticată, conectată şi din ce în ce mai tehnologizată“.

Controlul pe care autorităţile din China îl exercită asupra cetăţenilor este din ce în ce mai mare, un exemplu relevant în acest sens fiind şi propunerea de a evalua nivelul de încredere al celor 1,3 miliarde de cetăţeni prin Sistemul Social de Credite, prezentată la finalul anului trecut. Guvernul chinez promovează sistemul drept o modalitate dezirabilă de măsurare şi creştere a ”încrederii„ la nivelul naţiunii şi de construire a unei culturi a ”sincerităţii„. ”Aceasta va crea un mediu de opinie publică în care păstrarea încrederii este glorioasă şi va întări credibilitatea în afacerile guvernamentale, credibilitatea comercială, socială şi va contribui la construirea credibilităţii judiciare„, spun declaraţiile publice referitoare la acest proiect citate de Wired.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.