Gadget Review: HTC U Ultra, dezamăgire şi preţ piperat - VIDEOREVIEW
HTC U Ultra este o phabletă cu o diagonală de 5,7 inchi, fiind menită să atragă din clienţii Huawei Mate 9, Google Pixel XL sau Galaxy Note. Este un telefon uriaş, util pentru cei care vor un ecran mai mare, dar, din păcate pentru HTC, nu este şi o variantă viabilă pentru consumatori.
+ performant
+ design interesant
- nu este rezistent la apă/wireless charging
- nu are jack audio
- greu de manevrat
- bateria mică
HTC U Ultra este unul dintre telefoanele uriaşe ale anului 2017 şi, de asemenea, cred că este şi cel mai strălucitor telefon pe care l-am văzut. HTC U Ultra este disponibil într-o serie de culori variate, iar din păcate eu am avut varianta cea mai puţin interesantă: albă. Telefonul are un design special, ce-l face să iasă în evidenţă datorită faptului că este învăluit în sticlă, de aceea reflectă multă lumină; pe de altă parte, şi amprentele sunt foarte vizibile.
Nu pot să zic că-mi place foarte mult designul, dar apreciez ce au încercat să facă taiwanezii cu HTC U Ultra. Măcar nu este un telefon plictisitor. Atrage atenţia. De asemenea, sticla de pe spate e de folos în ce priveşte aderenţa, aşa că nu alunecă din mână. Cu toate acestea, HTC nu a implementat un mod de încărcare wireless, ceea ce e ciudat având în vedere că este învelit în sticlă (încărcarea wireless nu merge prin aluminiu). În plus, deşi HTC U Ultra are pretenţii de telefon de vârf, cu un preţ pe măsură, nu este nici rezistent la apă.
Telefonul oferit de către eMAG pentru testare este dotat cu un procesor Snapdragon 821 Quad-Core, are 4 GB de RAM şi 64 GB spaţiu de stocare cu posibilitatea de extindere printr-un card microSD. Deşi nu are cel mai nou procesor, U Ultra se descurcă foarte bine în utilizarea zilnică şi în perioada de testare nu am sesizat să se blocheze vreodată. De asemenea, este capabil să ruleze şi jocuri video cu grafică bogată precum Injustice 2 sau Asphalt 8, fără a avea probleme.
Displayul este unul de 5,7 inchi şi are o rezoluţie quad-HD (2.560 x 1.440 pixeli), cu o densitate a pixelilor de 513 ppi, şi este acoperit de Corning Gorilla Glass 5. Este o plăcere să-l priveşti, iar jocurile video şi filmele arată foarte bine pe acest display. Totuşi, am sesizat că telefonul are probleme în a detecta nivelul de luminozitate de afară şi a se adapta corespunzător. Majoritatea telefoanelor vin cu o funcţie de ajustare a luminozităţii astfel încât să crească autonomia bateriei. Până acum nu am întâlnit asta, dar HTC U Ultra nu detectează tot timpul cum trebuie lumina de afară şi lasă ecranul prea întunecat. De aceea, a trebuit să apelez la reglarea manuală a intensităţii luminii.
În plus, în partea din dreapta de sus a display-ului a apărut încă un ecran mai mic, unde pot fi accesate diferite scurtături de aplicaţii, contacte din telefon, calendarul, notiţele sau poţi vedea cum e vremea. De asemenea, poţi vedea cât este ora şi notificările doar în acel mic ecran. Mi-a plăcut la început şi este o metodă de a accesa rapid informaţii, dar incomod atunci când chiar vorbeşti la telefon; apăsând cu urechea pe ecran am intrat în diferite aplicaţii, în contacte, iar asta nu s-a întâmplat doar o singură dată, ci în repetate rânduri.
HTC U Ultra vine cu o cameră principală de 16 MP UltraPixel, este dotată cu stabilizare optică şi are o deschidere a diafragmei de f/1,8 şi o cameră frontală de 12 MP. Am observat că imaginile capturate de camera de pe spate sunt foarte bune în timpul zilei, cu o gamă de culori naturale, fără a fi suprasaturate, nici măcar în modul HDR. Iar atunci când am surprins subiectul de aproape, fundalul este frumos înceţoşat, fără a părea fals, cum se întâmplă, de pildă, în cazul lui Huawei Mate 9. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre camera din faţă: selfie-urile arată foarte bine atunci când este lumină bună afară. Totuşi, şi asta este valabil în ambele cazuri, atunci când condiţiile de lumină nu sunt ideale, camerele încep să rateze subiectul sau imaginile să piardă din detalii.
HTC era cunoscută în trecut ca fiind firma care făcea telefoanele cu unele dintre cele mai bune boxe de pe piaţă. Ei bine, nu mai este cazul cu acest model. Boxele încorporate nu au destul de mult volum, iar cu sonorul dat la maximum sunetul devine cam ascuţit. Nu este o problemă pentru mine, deoarece folosesc aproape tot timpul căşti, dar ar putea fi o problemă pentru cei care urmăresc filme fără căşti sau boxe Bluetooth. Vorbind de audio, HTC a scos jackul de 3,5 mm, dar cu toate acestea telefonul nu este foarte subţire (principalul motiv pentru care Apple a început această modă a fost, zic ei, pentru a putea subţia telefonul mai mult). Chiar şi aşa, experienţa cu căştile HTC este una plăcută, se aude foarte bine şi au un bas puternic şi adânc, perfect pentru cei care ascultă muzică electronică sau pop. Compania a implementat un sistem numit HTC Usonic prin intermediul căruia dispozitivul ar trebui să se adapteze la auzul purtătorului şi la mediul înconjurător. Nu ştiu exact dacă doar măreşte volumul sau basul pentru a acoperi zgomotul, dar funcţionează.
Deşi telefonul este mare (ştiu că am mai zis asta, dar trebuie accentuat), bateria este una destul de modestă, de doar 3.000 mAh, şi cred că ar fi mers înghesuită una mai mare (3.500-4.000 mAh). În aceste condiţii, am găsit că autonomia bateriei nu este foarte bună şi telefonul trebuie încărcat după o zi, şi chiar în timpul zilei, dacă telefonul este folosit intens. Cred că v-aţi făcut o imagine: HTC U Ultra nu este cel mai bun exemplu al companiei din Taiwan, iar în momentul de faţă există variante la fel de scumpe care fac mai multe sau soluţii mai ieftine care fac la fel de bine ce face U Ultra. Totuşi, dacă sunteţi fani HTC, mai bine vă uitaţi spre U 11, lansat de curând în România.
CASETĂ TEHNICĂ
DIMENSIUNI 79,8 MM X 162,4 MM X 7,99 MM
GREUTATE 170 G
DISPLAY SUPER LCD 5, 2.560 X 1.440 PIXELI, 513 PPI,
CORNING GORILLA GLASS 5
PROCESOR QUALCOMM SNAPDRAGON 821 QUAD CORE
RAM 4 GB
STOCARE 64 GB + CARD MICROSD (PÂNĂ LA 2 TB)
SISTEM DE OPERARE ANDROID 7.0
CAMERĂ PRINCIPALĂ 16 MP, HTC ULTRAPIXEL, F/1,8, REZOLUŢIE VIDEO 4K, STABILIZARE OPTICĂ
CAMERĂ FRONTALĂ 12 MP, DETECTAREA FEŢEI, AUTO-HDR, HYPERLAPSE
BATERIE 3.000 MAH
PREŢ PESTE 3.000 DE LEI
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro