Gadget Review: Lenovo şi-a găsit mantra: Yoga 920 - VIDEOREVIEW

Autor: Florin Casota Postat la 18 martie 2018 876 afişări

Lenovo Yoga 920 reprezintă continuarea cu succes a seriei Yoga de către Lenovo, iar laptopul este o şlefuire şi o îmbunătăţire a versiunii 910, lansată în 2016.

-TASTELE SUNT ÎNGUSTE

- NUMĂR DE PORTURI LIMITAT

+ DESIGN PREMIUM

+ AUTONOMIE BUNĂ

+ PERFORMANT ŞI PORTABIL

Lenovo a păstrat acelaşi design premium, elegant, iar balamaua care leagă ecranul de tastatură seamănă cu o brăţară de ceas. Laptopul se poate învârti la 360 de grade şi poate fi folosit în mai multe moduri.

Yoga 920 arată bine în continuare, iar singurele diferenţe faţă de modelul anterior sunt faptul că este ceva mai subţire (cu 0,35 mm) şi vine cu un stylus. 72% din oameni folosesc încă un stilou în fiecare zi, susţine Lenovo, care apoi se întrebă de ce ai renunţa la acest obicei. Şi, pe bună dreptate, de ce ai renunţa să scrii de mână? Este un obicei foarte frumos şi personal, dar despre benefiicile scrisului de mână vom discuta în alt articol.

Aşadar, compania chinezească, la fel ca şi alţi producători (vezi recenzia HP Elitebook x360), s-a gândit să le ofere utilizatorilor o metodă de a lua notiţe sau de a desena direct pe ecranul laptopului. Experienţa de scris cu stiloul este una care-ţi ia ceva timp pentru a te obişnui (scriu prea mare pe ecran în comparaţie cu scrisul pe un caiet), dar este destul de eficient. La un moment dat, mi-am propus să editez un video doar utilizând stiloul în modul tabletă. Mi-a luat puţin timp până am scăpat de obiceiurile clasice (să apăs pe taste pentru scurtături etc.), dar este posibil să editezi un video folosindu-te doar de stylus.

Ecranul este unul generos într-un corp destul de mic, iar imaginile sunt luminoase şi frumos redate. Culorile sunt corecte şi nu am sesizat tente de albastru sau de galben. Unghiurile de vizualizare sunt bune şi laptopul poate fi folosit pentru a urmări seriale şi filme, mai ales că e acompaniat de un sunet bun (Dolby Atmos), ce nu este distorsionat, nici la maximum, de cele două difuzoare. Marginile negre sunt încă acolo, dar mai mici şi nu sunt deranjante.

Noi am avut în teste modelul Yoga 920 de 13,9 inchi, cu un ecran LED cu o rezoluţie Full HD, dotat cu un procesor i7, generaţia opta, 8 GB memorie RAM, un SSD de 256 GB drept spaţiu de stocare, o placă video integrată Intel HD 620; toate acestea la o greutate totală de 1,4 kg. De menţionat că există variante şi mai performante, dar şi mai puţin performante. De exemplu, poţi opta pentru un ecran IPS cu o rezoluţie 4K Ultra HD, 16 GB memorie RAM şi un SSD de 1 TB! Orice variantă ai alege, nu o să ai probleme în a rula aplicaţiile obişnuite de editare de texte, browsing, chiar editare foto şi video (bineînţeles, nu la cele mai ridicate standarde).

Am făcut multitasking: am editat fotografii în timp ce în fundal rulau clipuri 4K pe YouTube şi ascultam muzică în regim de livestream, dar nu am sesizat ca Yoga 920 să ”transpire“. n schimb, m-am încălzit eu puţin şi nu de la exerciţiile yoga, ci de la laptop, care vine cu un sistem de răcire ce funcţionează binişor, dar trebuie să spun că este cam zgomotos. Când e prea încărcat, înţeleg să mai facă puţin vuiet, dar s-a întâmplat ca ventilatorul să-şi înceapă procesul zgomotos şi când făceam lucruri simple precum editarea unui text sau navigare pe internet.

Modelul pe care l-am avut a fost mai mult decât capabil pentru a se descurca cu tot ce l-am încărcat noi, fiind limitat totuşi de placa integrată, care nu permite rularea celor mai noi jocuri video, dacă asta doreşti. De notat pentru cei care se gândesc să-şi achiziţioneze acest laptop este faptul că am avut probleme cu conexiunea la net de pe routere TP-Link. M-am conectat la internet în două locuri diferite (dar cu acelaşi model de de router) şi conexiunea se tot întrerupea. La serviciu nu am întâmpinat aceleaşi probleme, pentru că există un alt tip de router.

Un capitol la care dezamăgeşte este cel al conectivităţii. Yoga 920 are două porturi Thunderbolt pe o parte, un jack de 3,5 mm şi un port USB 3.0 şi atât. Fără card reader sau HDMI. Şi dacă stiloul este prins cu o clemă în portul USB 3.0, te mai poţi conecta la laptop doar prin cele Thunderbolt.

Un alt lucru care nu mi-a plăcut şi care pentru mine este foarte important se leagă de experienţa de tastare. Cum eu îmi petrec 70% din timp dând din mâini pe taste, este foarte important ca acest lucru să fie plăcut. Tastele Yoga 920 sunt cam înguste, ceea ce înseamnă că este un spaţiu prea mare între ele, iar acest design te determină să apeşi greşit sau pe lângă taste de multe ori până să-ţi poţi intra în ritm. O soluţie ar fi fost lăţirea acestora, pentru că oricum spaţiul dintre taste nu este util.

Ultimul aspect care trebuie menţionat este autonomia bateriei laptopului. Te poţi aştepta la două zile de lucru cu o singură încărcare. ntr-un regim de utilizare uşor-moderat, abia dacă goleam 20-30% din bateria laptopului în 6-7 ore de muncă. Anumite operaţiuni pot consuma mai mult, dar, oricum ar fi, compania chinezească promite în jur de 15 ore de utilizare (versiunea Full HD).

În concluzie, Lenovo Yoga 920 este laptop 2-în-1 premium performant şi portabil, o îmbunătăţire faţă de modelul anterior, care vine la pachet cu un stylus; iar dacă poţi să treci peste faptul că are porturi puţine, atunci ar putea fi laptopul perfect pentru tine.

CASETĂ TEHNICĂ

ECRAN 13,9 INCHI, LED FULL HD TACTIL

PROCESOR I7 8550U 1,8 GHZ - MOD TURBO 4 GHZ

MEMORIE RAM 8 GB

STOCARE 256 GB SSD

PLACĂ VIDEO INTEL HD 620

SISTEM DE OPERARE WINDOWS 10

PORTURI 1 X USB 3.0, 2 X USB THUNDERBOLT, JACK AUDIO

DIMENISUNI 323 X 13,95 X 223,5 MM

(LĂŢIME, GROSIME, ÎNÂLŢIME)

GREUTATE 1,34 KG

PREŢ 7.000-8.000 DE LEI

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.