LIVE: ZF Real Estate by Storia - Cum arată piaţa imobiliară premium din Pipera la început de 2025?

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Elisabeta Moraru, country manager, Google România - 027

Postat la 04 ianuarie 2022 421 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România 2021. Elisabeta Moraru, country manager, Google România  - 027

Elisabeta Moraru s-a alăturat companiei Google în urmă cu 9 ani, pe poziţia de industry head, iar în rolul actual a fost numită în toamna anului 2016.

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti, urmând totodată un master în ştiinţele comunicării şi în politică şi management electoral şi un doctorat în sociologie.

Înainte de a veni la Google, Elisabeta Moraru a făcut parte din echipa de management de la Microsoft (2007-2011) şi Xerox (2011-2012).

Anterior experienţei profesionale în multinaţionale, executivul a ocupat o serie de funcţii în domeniul comunicării în cadrul Universităţii Bucureşti, Institutului Naţional de Administraţie Publică şi Ministerului Afacerilor Interne.

 

Top 3 priorităţi pentru viitor:

1.Œ Educaţie: Şcoala continuă să traverseze o perioadă plină de provocări şi schimbări, apărute odată cu pandemia. Pe lângă noile forme în care au învăţat copiii - online şi hibrid, sistemul educativ a adoptat tot mai mult, într-o formă accelerată, soluţii digitale care să îmbunătăţească procesul de învăţare. Profesorii, elevii şi familiile au acum acces la numeroase soluţii care să facă educaţia mai eficientă şi chiar mai distractivă, care să apropie copiii de şcoală şi mai mult.

2.  Dezvoltare IMM-uri: Atelierul Digital este cel mai amplu program derulat de Google în România. Scopul lui este şi continuă să fie creşterea competenţelor digitale ale românilor, o zonă unde România are mult spaţiu să crească. În plus, 9 din 10 slujbe în viitorul apropiat vor necesita competenţe digitale. O altă zonă de creştere pentru noi va fi prezentarea soluţiilor de cloud pentru IMM-uri, mai ales în contextul utilizării inteligenţei artificiale şi machine learning. Aş aminti aici că am lansat anul trecut un instrument dedicat companiilor (AIforBusiness).

3.Ž Sustinerea unui mediu de business divers si inclusiv: Pentru a avea un mediu de lucru inclusiv, ne propunem să creştem eforturile de susţinere a tinerelor care doresc să urmeze o carieră în zona de STEM (ştiinţă, inginerie, tehnologie şi matematică), iar în mediul antreprenorial să încurajăm iniţiative de business feminin şi, în general, să promovăm valori inclusive pentru orice mediu de provenienţă. Programele de burse şi de training, sesiunile de mentorat sunt instrumentele principale pe care le vom continua.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.