Antreprenoarea din România cu afaceri de 120 de milioane de lei şi 1.200 de angajaţi: ”Vindem în 50 de ţări şi nu mai facem faţă cererii”

Postat la 15 octombrie 2017 1060 afişări

Doina Cepalis deţine astăzi un grup format din cinci fabrici, cu o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro, profit de 1,2 milioane de euro şi 950 de angajaţi.

Antreprenoarea din România cu afaceri de 120 de milioane de lei şi 1.200 de angajaţi: ”Vindem în 50 de ţări şi nu mai facem faţă cererii”

În afară de realizările în business, antreprenoarea caută să găsească echilibrul prin activităţi caritabile: „Încerc să procedez aşa cum spunea scriitoarea Olga Greceanu: «Tot ce faci în lume trebuie împlinit cu exaltare, cu înţelegere că ceea ce faci tu altul nu ar putea»”.

În urmă cu trei ani, împreună cu fiica ei, a pus bazele asociaţiei „Lumină şi dar”, prin intermediul căreia, prin implicarea lor exclusivă, întreţine, şcolarizează şi educă 30 de copii. „Am adunat câţiva copii, lipsiţi de familie, afecţiune şi educaţie - mie nu-mi place să le spun «copiii străzii»; din analfabeţi, au ajuns acum şcolari şi unii chiar premianţi. Prin susţinerea noastră, ei sunt iubiţi, îngrijiţi, pot merge la şcoală şi visează la lumi pe care doar mintea unui copil le poate plăsmui.”

În ceea ce priveşte implicarea mediului de afaceri în societate, ea sfătuieşte grupul din care face parte, de antreprenori, să se unească pentru o voce mai puternică. „Trebuie să conştientizăm că e bine să ne afiliem unor grupuri şi organizaţii care se potrivesc profilului nostru de business. Putem fi voce şi exemplu motivaţional  pentru  alţi antreprenori.” Grupul Te-Rox face parte din Family Business Internaţional, din organizaţia Campioni în Business, România Business Leaders.

„Se poate schimba economia ţării dacă fiecare guvern înţelege că este necesar să iniţieze proiecte strategice pe termen lung.” În scenariul propus, în care ar fi pentru o zi preşedinte, Doina Cepalis ar miza pe câteva linii clare: „Decizia de a numi ambasadori care să fie adevăraţi diplomaţi, patrioţi, să promoveze ţara interesele noastre şi ale cetăţenilor. Decizia de a avea o relaţie bună, constructivă cu guvernul ţării. Decizia de a adopta sistemul politic elveţian, unde deciziile importante se iau prin consultarea populaţiei, prin referendum”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.