Antreprenorul român care a eşuat de mai multe ori în afaceri iar apoi a construit un gigant

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 decembrie 2015 14407 afişări

Dacă unii scad, alţii trebuie să crească. Aşa îşi explică Radu Timiş, fondatorul şi din nou CEO-ul Cris-Tim, creşterea de 24% a vânzărilor companiei în prima jumătate a anului 2015, creştere dublă faţă de estimări, pe fondul scăderii volumelor de pe piaţa neagră.

Antreprenorul român care a eşuat de mai multe ori în afaceri iar apoi a construit un gigant

A construit din temelii Cris-Tim, a inventat marca Salam Săsesc şi are activităţi pe mai multe pieţe, între care lactatele şi agricultura. El s-a întors recent la conducerea afacerii sale, care vreme de circa opt luni a fost în grija lui Gheorghe Pogea, fost ministru de finanţe.

Radu Timiş nu crede că spiritul antreprenorial poate fi dobândit, ci pur şi simplu ne naştem sau nu cu simţul banilor şi dă ca exemplu faptul că părinţii i-au dat bani doar în prima lună de studenţie, iar apoi le trimitea el bani acasă. Este absolvent al Institutului Naţional de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, iar după terminarea studiilor a lucrat ca profesor în Olteniţa vreme de trei ani.

La începutul lui 1990, s-a întors în Bucureşti şi s-a angajat timp de doi ani ca instructor sportiv la piscina fostului hotel Bucureşti, actualul Radisson. Primii paşi de antreprenoriat au fost făcuţi în 1992, în domenii care nu au nicio legătură cu activitatea din prezent.

 Povestea Cris-Tim a început modest, cu deschiderea unui chioşc de 12 mp în care Timiş a hotărât să vândă alimente, pentru ca în câţiva ani să demareze şi producţia de mezeluri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Radu Timis,
CrisTim,
admiratie
/lideri/antreprenorul-roman-care-a-esuat-de-mai-multe-ori-in-afaceri-iar-apoi-a-construit-un-gigant-14923477
14923477
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.