Cine este femeia care a trecut de un milion de euro cu magiunul de Topoloveni
Bibiana Stanciulov este directorul general al companiei Sonimpex Serv Com, din care face parte fabrica de dulceţuri şi magiun din Topoloveni, Argeş.
CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV
La finalul lui 2000, Bibiana Stanciulov a pus ochii pe fabrica de stat de magiun din Topoloveni, în lichidare la acea vreme, şi, după ce a renunţat la postul de radio la care lucra atunci, a decis să devină antreprenor. A cumpărat fabrica în 2001 şi a modernizat-o printr-o investiţie de circa 1,5 milioane de euro, din care jumătate de milion de euro din fonduri europene. Dacă la început magiunul şi dulceaţa erau comercializate în regim vrac şi exportate îndeosebi pe pieţe din Austria şi Germania, mai târziu compania s-a axat pe producţia la borcan atât pentru piaţa locală, cât şi pentru cea internaţională. „Greul a început în 2001, când am achiziţionat secţia de magiun şi produse deshidratate de la Topoloveni; în acel moment nu aveam niciun tip de pregătire în domeniul industriei alimentare; dar foarte grea a fost şi perioada de după aprilie 2011, după ce am înregistrat «magiunul de prune Topoloveni» ca Indicaţie Geografică Protejată deoarece au apărut falsele magiunuri pe piaţa românească."
Bibiana Stanciulov conduce afacerea împreună cu fiica ei, Diana Stanciulov, prin activităţi de coordonare, promovare şi stabilire a priorităţilor de producţie.
Născută în 1953, ea s-a orientat mai întâi către disciplinele umaniste: a absolvit Facultatea de Filosofie în 1976 şi a avut o carieră în învăţământ şi radio. A intrat în mediul de afaceri în 1993, iar dacă n-ar fi făcut această alegere, i-ar fi plăcut să-şi continue cariera în mass-media.
Proprietara firmei Sonimpex Topoloveni crede că românii nu vor renunţa la produsele alimentare tradiţionale, chiar dacă preţurile unora dintre acestea pe rafturile magazinelor sunt mari. Ea a adăugat că niciun producător român "nu are nesimţirea" ca în aceste condiţii să pună nişte preţuri mari. "Dar în condiţiile în care eu încasez 9 lei şi pe mine mă înjură toată lumea pentru magiunul meu, toţi mă înjură la preţ, eu ce să fac? Nu am alegere", a spus Stanciulov. Aceasta a adăugat că borcanul de magiun se vinde în hipermarketuri cu 20-23 de lei. "Despre asta discutăm, ca să nu mă mai înjure nimeni pe mine când vorbim despre magiun", a mai spus ea. Stanciulov a explicat pentru MEDIAFAX că preţul de plecare în discuţiile cu hipermarketurile, pentru un borcan de magiun, este de 15 lei, din care încasează efectiv 9 lei, restul scăzându-se din preţul iniţial, ca taxe de marketing, promovare, taxe de revistă etc. percepute de magazin.
Business Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?
Nu cred că se face distincţia între a fi bărbat sau femeie în business. Important este ce vrei să faci: bani trecând peste orice sau să creezi o afacere, un nume sau chiar renume pentru România? Cred că femeile creează afaceri mult mai durabile şi cu impact social mai mare, în comparaţie cu bărbaţii care fac bani, trecând peste orice.
Business Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi de creare a unei afaceri?
Dur faţă de mine însămi, responsabilitate maximă pentru fiecare gest, acţiune; ordine deplină, cunoaşterea cât mai bună a colectivului pentru a şti ce şi cât pot solicita fiecăruia; menţinerea colectivului.
Business Magazin: Care sunt destinaţiile dvs. de vacanţă preferate?
Elveţia (în ultimii 10 ani mi-am permis o singură „vacanţă„ de şase zile) şi orice destinaţie exotică, la care acum doar visez.
Cea mai bogată femeie din România
Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România
Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living
Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter
Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette
Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.
De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.
Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.
Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.
Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici
Comandă online catalogul AICI.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro